Матчі - 19-10-2022, 06:10 - admin 7509

Перебудова продовжується?

Після двох перемог «Ворскла» зазнає другої поразки поспіль.
Перебудова продовжується?

“Ворскла” (Полтава) – “Рух” (Львів) 0:1 (0:1)

Протокол матчу.

Гойдалки Віктора Скрипника та його команди продовжується. Коли вже почало здаватися, що хоч не за грою, а хоча б за результатами «Ворскла» почала вибиратися з ями, полтавці зазнали двох поразок поспіль. Крайня з них – сьогодні від львівського «Руху».

Про сам матч багато писати не вийде. Хто бачив усі попередні ігри «Ворскли», той приблизно уявляє, що демонстрували на полі підопічні Скрипника. Хоча різниця була. Якщо раніше оптимісти стверджували, що наша команда хоча б періодично створює якісь моменти біля воріт суперників, то в матчі проти «Руху» такий був … аж один. На 33-й хвилині Степанюк заробив «стандарт» у метрі від штрафного майданчика львів’ян. Кравець хоч і пробив по центру, однак зробив це потужно. Паньків відбив перед собою в гущавину гравців, де першим зорієнтувався Сефері. Сильний удар нападника полтавців прийшовся в поперечку.

Правда, на той момент команди вже встигли відпочити в бомбосховищі під час повітряної тривоги, а «Ворскла» – ще й пропустити. На 22-й хвилині свою колишню команду вже не вперше засмутив Олексій Довгий. Після подачі кутового з правого флангу полтавці кілька разів намагалися вибити м’яча подалі, проте зробити цього не вдалося. Врешті, Довгий використав невдалий для ворсклян відскок від Марлісона й з 15-ти метрів вразив лівий нижній від Різника кут воріт.

Після моменту Сефері «Ворскла», ніби, й позначала бажання відігратися. Однак реальної небезпеки біля воріт Паньківа пригадати не виходить. Леонід Кучук вибудував компактну оборону, в якій навіть 17-річний Андрій Кітела та 18-річний Богдан Слюбик виглядали дуже солідно.

Більше того, в останні 10-15 хвилин «Рух» був значно ближчим до того, щоб забити другий гол, ніж «Ворскла» до того, щоб рахунок зрівняти. Якщо контратаку 3 в 2 «запоров» Ростислав Лях, то ще одна контратака на 83-й хвилині таки завершилася ударом Таллеса на виконання в правий нижній кут полтавських воріт. Голкіпер «Ворскли» в стрибку врятував свою команду.

У компенсовані 5 хвилин не було ніякого фінального штурму. «Рух» спокійно вбивав час біля кутового прапорця на половині поля «Ворскли», а пару закидань верхом в район, де знаходився дебютант Річардс стали легкою здобиччю захисників.

0:1 – у «Ворскли» Віктора Скрипника знову немає ні гри, ні результату.

Олександр Данник

Погода