ФК Полтава - 20-08-2012, 11:08 - sasa 164

Перемога для новонародженого

Перемога для новонародженого

ФК «Полтава-2-Карлівка» (Карлівка) – «Шахтар»-3 (Донецьк) – 1:0 (1:0)
7 тур. 18 серпня 2012 р. 16.30., м. Полтава, стадіон «Локомотив», 500 глядачів, +26 Со.
Гол: Гребінюк (41 хв.).
Арбітр: Р.Калита (Миколаїв).
Асистенти арбітра: О.Найко, С.Дарійчук (обидва – Чернівці).
4-й арбітр: О.Говтвяниця (Полтава).
Інспектор: В.Хромей (Луганськ).
ФК «Полтава-2-Карлівка»: 1.Вітів, 2.Плієв, 8.Тарганчук, 3.Поляниця, 4.Голованьов, 9.Лубенець – кап. ком., 7.Коваленко (11.Буличев, 68 хв.), 6.Пономаренко, 18.Синьогуб (5.Богомаз, 65 хв.), 20.Бобров (16.Радченко, 23 хв., 19.Момот, 90 хв.), 14.Гребінюк (17.Григоренко, 73 хв.).
Головний тренер: Андрій Зав’ялов.
«Шахтар»-3: 1.Філіпенко, 2.Багдасаров, 3.Глушицький, 4.Шишка, 5.Сартіна, 6.Малишев, 7.Мішенін (13.Іоша, 42 хв.), 8.Іванісеня, 9.Безбородько, 10.Маліновський, 11.Болбат.
Головний тренер: Олександр Фундерат.
Попередження: Маліновський (43 хв.), Іоша (61 хв.), Глушицький (83 хв.), Іванісеня
(90+3 хв.).
Вилучення: Іоша (67 хв.).

Явно не на такий результат матчу розраховували, їхавши до Полтави, резервісти донецького «Шахтаря», які перед матчами 7 туру лідирували у своїй групі. Молоді вихованці футбольної академії донеччан (у стартовому складі гостей на поле вийшло троє гравців 1992 р. н., решта – молодші) постали перед полтавською публікою злагодженим, збалансованим в усіх лініях, колективом. Але, на превеликий жаль, уболівальникам вони більше запам’яталися не красивим, видовищним футболом, а систематичними порушеннями правил гри, постійними апеляціями на адресу арбітра (свідченням чого є повний набір карток, як жовтого, так і червоного кольору), командою, що не вміє програвати. Прикро, що з такого віку деякі гравці вже познайомилися із «зірковою» хворобою.

Варто зазначити, що для господарів, які неабияк налаштовувалися на лідера, звітний поєдинок у підсумку видався, мабуть, найважчим у нинішній першості. Підопічні Андрія Зав’ялова дуже старалися, намагаючись забити швидкий гол, але відчувалася відсутність у нападі травмованих Костянтина Марченка й Сергія Гриценка. Тож, у парі з досвідченим Олександром Гребінюком на поле вийшов Андрій Бобров, але скористатися своїм шансом 20-річний футболіст не зумів і вже всередині першого тайму сів на лаву запасних. До перерви господарі мали два реальних шанси, щоб відзначитися. Олег Синьогуб, пройшовши лівим флангом, низом робив націлену передачу в район воротарського майданчика, але Ігор Філіпенко розгадав задум півзахисника, перевівши м’яч на кутовий. Через кілька хвилин господарі провели швидку атаку, але вже правим флангом. Максим Лубенець переадресував м’яча на дальню штангу, але удар все того ж Олега Синьогуба прийшовся прямо в руки голкіпера. І все ж, господарям вдалося забити гол «у роздягальню». Після виконання «стандарту» послідувала передача в район штрафного майданчика, м’яч потрапив на ногу Владиславу Тарганчуку, який і завдав досить неприємного для воротаря удару. Ігор Філіпенко вийшов із воріт, але м’яч перед ним ударився об землю. Найспритнішим у цій ситуації був Олександр Гребінюк, який із п’яти метрів головою і переправив його в сітку.

У підсумку цей м’яч і вирішив долю матчу. Хоча моменти для взяття воріт були й після перерви, переважно у гравців ФК «Полтава-2-Карлівка». Героєм зустрічі, провівши на полі всього 22 хвилини, міг стати Юрій Буличев, який замінив травмованого Єгора Коваленка – кращого того дня гравця матчу. Спочатку Буличев у розріз видав гольову передачу на Радченка, але останній вчасно не відгукнувся на неї – не вистачило сил. До речі, для Валерія це був лише другий поєдинок у складі команди (у попередній грі проти комсомольського «Гірника-Спорт» він також виходив на заміну). А потім уже сам Юрій наприкінці зустрічі не використав стовідсоткову нагоду відзначитися після пасу Максима Лубенця.

Як часто буває, могло й у цій грі спрацювати футбольне правило… Уже в компенсовану арбітром 5-хвилинку юні «гірники», навіть перебуваючи в меншості, всією командою побігли відігруватися. Лише якесь диво врятувало Андрія Зав’ялова і його команду після потужного удару когось із гостей за кілька секунд до фінального свистка. М’яч потрапив у поперечку, вдарився об землю на лінії воріт і, на щастя для господарів, вилетів у поле. Всевишній також був на стороні полтавців, щоб не затьмарювати радісну подію в житті головного тренера, адже саме в цей час дружина Ірина подарувала Андрію Зав’ялову сина Олександра. Тож, цю перемогу футболісти присвятили новонародженому малюку.          

Прес-служба ФК «Полтава-2-Карлівка»

Погода