Волейбол - 05-12-2009, 09:12 - Націоналіст 196

Перемога над лідером

Перемога над лідером

ВК “Полтавчанка” – ВК “Керкенітіда” 3:1 (15:25; 25:21; 25:23; 25:20)

Склади команд:

ВК “Полтавчанка”:  №2 Марина Дейнега, №4 Катерина Слинько, №9 Анна Магерова, №13 Світлана Шванська, №14 Наталія Оробченко, № 15 Марія Гончарук, № 10 ліберо – Ірина Петрушина.

ВК “Керкенітіда”:  №1 Кулікова Ольга, №7 Постовойтенко Людмила, №8 Голдобіна Євгенія, №9 Трепаліна Катерина, №10 Хачатурян Альона, №11 Попєльнюк Анастасія, №2 лібро – Джула Тетяна.

Турнірне становище до матчу:

ВК “Керкенітіда” – 11, ВК “Медіка” – 10, ВК “Сєвєродончанка-2” – 9, ВК “Полтавчанка” – 6.

Для задоволення амбіцій клубу, потрібні лише перемоги у домашніх турах, адже в плани полтавської команди входить вихід у четвірку і зайняти призове місце, що дозволить здобути право на вихід у Суперлігу. Тим паче, що на майданчику зустрічаються, вже відомі одне одному суперники. Нагадаємо, що у Євпаторії наші дівчата здобули першу перемогу у цьому сезоні з рахунком 3:2 у досить напруженому матчі, але у другій грі, на жаль, поступилися – 0:3.

Так склалося, що першу гру туру мала пропускати капітан полтавок Анна Важинська (№5), яку було дискваліфіковано за червону картку, у попередньому турі в гір проти ВК “Медіка” (Донецьк).

Мабуть, саме тому результат першої партії став просто приголомшливим для наших дівчат. На майданчику була паніка, а всі дії гравців не призводили до збільшення очкового доробку команди. “Керкенітіда” ж навпаки заробляла перевагу на помилках “Полтавчанки”. Таким чином, на табло завмерли дуже неприємні для наших дівчат цифри – 15:25.

Друга партія розпочалася жваво, наші дівчата налагоджували прийом і відповідно додавали в атаці, до середини партії рахунок був рівний, а у другій половині полтавки поступово почали додавати. Гра налагоджувалась, а ось суперниці потроху збавляли. Друга партія виявилась переможною з рахунком 25:21.

На табло 1:1 по партіям, але, як відомо, жіночий волейбол досить непередбачуваний. Третя партія розпочалася впевнено, проте напруження не спадало ні на хвильку. Кожний розіграш, кожне очко здобувалося в напруженій боротьбі. Полтавки виявились сильнішими у третій партії з мінімальною перевагою – 25:23.

В четвертому сеті наші дівчата, вже впевненою ходою крокували до перемоги, суперниці ж навпаки знітилися і робили невимушені помилки, що і призвело до остаточного рахунку на табло – 25:20.

Ось вони, щасливі переможці. Привітання суперника після гри та подяка вболівальникам, яких було чимало, але підтримки дівчата так і не відчули на протязі чотирьох партій, на жаль.

Завтра повторна зустріч об 11.00 у спортивному залі Полтавського національного педагогічного університету. Прийдіть і підтримайте полтавську команду.

Погода