Першість Полтавщини - 12-07-2010, 07:07 - sasa 177

Перемога з азартом

Перемога з азартом

Колос З – Велика Багачка – 0:5
Хоменко 26, 70, Канюченко 37, Диндіков 52, Зав\’ялов 69.
Колос: Бершацький, Гаврилов, Шатрава, Захарченко, Тютюнник, О. Яненко, С. Яненко (Матвієнко, 50), Гриценко, Сергієнко (Бояркін, 46), Оксенченко, Нижник.
Велика Багачка: Гринько, Безуглий, Федорішин, Сітак, Диндіков, Подробаха, Гришанович, Баштовий (Цибулько 82), Зав\’ялов, Канюченко, Хоменко.
Судді: Кулик, Юрченко, Гайдук (всі – Лубни).
Попередження: Тютюнник.
10 липня. Зіньків. Стадіон \”Колос\”. 100 глядачів.
Юнаки – 1:3.

На гру «Велика Багачка» прибула, в силу ряду причин, в експериментальному складі, що, здавалось би, давало господарям певні шанси. Вони дійсно взялися за справу з азартом. Найчастіше це мало наступний вигляд: воротар виносить м’яч далеко в поле, там за нього намагається зачепитися прудконогий Нижник, набігають інші і разом пробують щось створити. Створили зіньківчани, зокрема, два небезпечні удари з межі карного майданчика трохи вище воріт. Такого завзяття господарям вистачило десь на півгодини, точніше, до першого забитого у їх ворота гола. «Велика Багачка» провела атаку, помилився Шатрава, подарувавши м’яч супернику, Хоменко вискочив перед воротами і виймайте, 0:1.

У звітному матчі чудово зіграли юні великобагачанці, здатні за віком виступати за дубль. Олег Сітак вступав у боротьбу на всіх ділянках поля, намагався бути корисним і у атаці, і у відборі. Інколи при цьому заграючись, однак таке молодече завзяття можна вибачити. Едуард Канюченко доволі впевнено тримав лівий фланг, з легкістю переграючи досвідченіших опонентів. На 37-й хвилині він здійснив рейд від лінії до лінії і віддав точний пас. Тоді це не мало логічного завершення, а шістьма хвилинами пізніше Едуард опинився на вістрі атаки і не схибив. Юрій Хоменко зробив дубль, створив ще кілька реальних нагод для взяття воріт, став, можна сказати гравцем матчу. Переконаний, що він ще завдасть чимало клопотів найкомпетентнішим захисникам чемпіонату. Через його скромні антропометричні параметри нав’язати силові боротьбу йому складно, а перебігати Юрій здатен кого завгодно. Нехай гра вчорашніх юніорів буде відповіддю тим критикам, які стверджують, що сила «Великої Багачки» полягає тільки у запрошених гравцях.
Плеймейкер «Великої Багачки» Олександр Диндіков доклав ногу практично до всіх наступальних дій своєї команди, а на 52-й хвилині записав на свій рахунок третій у матчі гол. Потім був епізод, коли при створенні «поза грою» господарі випустили з поля зору Зав’ялова і ситуація стала схожою на розгром.

Наприкінці матчу «колоски» активізували, кілька разів сходили вперед, завдали кількох ударів. Місцевим уболівальникам дуже хотілося, щоб їхні улюбленці розмочили рахунок, але ці сподівання не справдилися.


Анатолій КАРПОВ

Погода