- 04-07-2010, 12:07 - sasa 202

Перемоги лубенських орієнтувальників

Перемоги лубенських орієнтувальників

У Лубнах і Вільшанці Лубенського району пройшли змагання зі спортивного орієнтування в залік V юнацьких спортивних ігор Полтавщини з неолімпійських видів спорту, в яких за залікові очки боротьбу вели п’ять команд.


На змаганнях були представлені юні орієнтувальними з Полтави, Лубенського і Чорнухинського районів, а також дві міські команди – «Лубни-1» і «Лубни-2». У особистому заліку на середній, подовженій дистанції в заданому напрямку, перемогу святкували у віковій групі Ж-16 лубенки Дар’я Корнієнко і Яна Малих. Сер6е5д 18-річних орієнувальників кращими стали Олександра Сацька з «Лубни-1» і Ольга Гайдук з «Лубни-2». Полтавець Олександр Рогатньов і лубенець Андрій Семенець (Ж-16) здобули перемоги на цій же дистанції. А серед 18-річних перші місця посіли представники команди «Лубни-1» – Юрій Ярема і Владислав Шкарупа. На дистанції 4,775 км. Перемогу здобув у віковій групі Ч-16 лубенець Андрій Семенець, який переміг представників Лубенського району Юрія Павлова і Олега Федорченка.

Серед 18-річних переможцями стали Юрій Ярема і Владислав Шкарупа з «Лубни-1». У естафеті довжиною 3,51 км. в заданому напрямку (Ж-16) місця розподілилися так: І – «Лубни-1» (Владислав Шкарупа, Яна Малих), ІІ – «Лубни-2» (Світлана Полуботько, Євген Коротич), ІІІ – Лубенський район (Вікторія Ханенко, Олександр Яременко). Серед 18-річних перемогла полтавська команда у складі Катерини Пономаренко і Ігоря Романенка. Серед дівчат (Ж-16) не було рівних представницям «Лубни-2» Анастасії Колесніковій і Ірині Матяш, що представляли клуб спортивного орієнтування «Лідер». Також тут добре виступили чорнухинські спортсменки Анастасія Чутьова та Анна Яненко.

Серед дівчат Ж-18 «естафетна» трійка склалася з лише лубенок: І – Юлія Овдієнко, Олександра Сацька («Лубни-1»), ІІ – Дар’я Корнієнко, Ольга Гайдук («Лубни-2»), ІІІ – Юлія Дворник, Анастасія Лук’янченко («Лубни-1»). У естафеті серед 16-річних юнаків (довжина дистанції 4,17 км.) перемогла друга команда Лубен у складі Андрія Семенця і Сергія Симоненка. Друге і третє місця, відповідно, посіли полтавці Андрій Пальоха і Олександр Рогатньов, Ігор Гончар і Валентин Чернецький. У віковій групі Ч-18 кращими стали луб енці Вадим Петренко і Юрій Ярема з «Лубни-1», вихованці місцевого ДЮКСОТ «Валтекс». Як повідомив головний суддя змагань Юрій Коноваленко, за їх підсумками переможцями ігор стала команда «Лубни-2», яку представляла тренер Неля Олійник, майстер спорту України зі спортивного орієнтування. Друге місце посіли орієнтувальники «Лубни-2» з тренером Григорієм Семенютою, а третьою стала команда Полтави (тренер Надія Сердюк). Четверте місце в Лубенського району, команду якого представляла тренер Ганна Пицун.

Як повідомила Неля Олійник, тренер переможців змагань, її п’ятеро вихованців вже цього року на чемпіонатах України виконали норматив «Кандидата у майстри спорту». Це Ірина Матяш, Андрій Семенець, Анастасія Колеснікова, Сергій Симоненко і Дар’я Корнієнко. Попереду в юних лубенських орієнтувальників нові старти на престижних змаганнях.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода