ФК Полтава - 15-07-2012, 01:07 - sasa 160

Переможний дебют \”Карлівки\”

Переможний дебют \”Карлівки\”

ФК Полтава-2-Карлівка (Полтава) – Макіїввугілля (Макіївка) – 3:0 (2:0)
14 липня 2012. Полтава. Стадіон Локомотив. 500 глядачів
Полтава: Вітів, Голованьов, Момот, Поляниця, Синьогуб, Лубенець, Буличев (Сільченко, 85), Коваленко (Бобров, 81), Пономаренко, Гребенюк (Марченко, 60), Грищенко (Богомаз, 68).
Макіївка: Шпак, Федотов, Романов, Логінов, Мохов (Шестаков, 83), Нецер (Шеховцов, 46), Морев, Богданов, Ємельянов (Плахін, 46), Фролов, Шевчук.
Голи: Гриценко (27, 29) , Марченко (77 –пен)

Уперше за роки існування чемпіонатів України Полтавщина представлена одразу трьома командами у всіх професійних лігах нашої країни. Після підвищення у класі ФК “Полтава”, її місце у другій лізі зайняв фарм-клуб з Карлівки. Серед гравців, які захищають кольори карлівчан, більшість – знайомі обличчя полтавському вболівальнику. Свого часу дехто вже захищав кольори першої команди, а ще ряд гравців не один сезон пограли за молодіжний склад “Ворскли”. Тому колектив підібраний головним тренером Андрієм Зав\’яловим виявився досить досвідченим.

Хоча стартове хвилювання було помітне. Вже чи не в першій атаці гості могли відкрити рахунок. Захисники господарів не порозумілися біля свого штрафного майданчику, чим дозволили Мореву підхопити м’яч і пробити. Удар нападника виявився підступним, проте голкіпер карлівчан перевів м’яч на кутовий. На цьому небезпека не закінчилася. Після подачі кутового захисники у розрахунку на офсайд залишили Ємельянова одного перед воротами, але удар останнього був неточним. Відповідь господарів була миттєвою – швидка атака лівим флангом, Шпак зіграв на випередження і вибив м’яч у поле. Першим на м’ячі був гравець у жовтій формі (форма “Карлівки”). Він в дотик доправив снаряд у штрафний майданчик, де Гриценко не зміг поцілити у ворота. За декілька хвилин після подачі від кутового прапорця воротам суперника знову загрожував Гриценко. Але його удар головою виявився неточним.

 

На 10-й хвилині команда з Донбасу мала всі шанси для того, аби відкрити рахунок. М’яч після подачі кутового по чудернацькій траєкторії вдарився в дальню стійку і вилетів в поле. Тривожний дзвінок пролунав вчасно. Саме після цього підопічні Зав’ялова рішуче кинулися вперед. В середині тайму Лубенець заробив на правому фланзі штрафний. Удар Пономаренка прийняла на себе поперечина, а на добиванні першим виявився Гриценко, який відкрив лік голам “Карлівки” у другій лізі. Після голу виникла незапланована пауза – в момент удару зі штрафного голкіпер макіївчан при падінні обірвав сітку. Через це довелося чекати поки робітники стадіону приведуть ворота у бойову готовність. Здавалося, що пауза дозволить гостям перевести дух, зібратися і відповісти господарям. Можливо б так і було, якби не зарядженість господарів. Не встигли шахтарі розіграти м’яч як їм знову довелося розпочинати з центру. Знову у господарів спрацювали фланги. На цей раз лівий. Чудовою передачею сповна скористався Гриценко, який за дві хвилини оформив “дубль”. Після насиченої п’ятихвилинки гра перейшла у більш спокійне русло. Обидві команди перестали гостро атакувати, закінчуючи свої випади, в кращому випадку, дальніми неточними ударами.

На початку другої половини рахунок міг стати розгромним. Захисники гостей частенько в першій половині грали через свого голкіпера. Подібна процедура продовжилася і на старті другого тайму. З тією лише різницею, що Шпак ледь не привіз гол у власні ворота. Голкіпер забарився вибити м’яч і дозволив Гребенюку підібратися досить близько. М’яч після удару стражу воріт влучив у нападника і відлетів в бік воріт, пройшовши у декількох метрах від стійки. За хвилину мав забивати капітан карлівчан Максим Лубенець. Його на побачення з воротарем класною передачею вивів Гребенюк. Однак в останній момент Шпак зміг відбити удар. За п\’ятнадцять хвилин до завершення матчу ще один вихід один на один півзахисники господарів створили для Марченка. Костянтин почав обігрувати воротаря, через що опинився на газоні. Пенальті. Сам постраждалий чітко виконав вирок – 3:0. Вже в компенсований час Морев міг забити гол престижу, проте м’яч після його удару пролетів поруч з “дев’яткою”.

Володимир Хоміч     

Погода