Матчі - 23-07-2016, 07:07 - Націоналіст 173

Переможний початок сезону

Переможний початок сезону

«Ворскла» (Полтава) – «Чорноморець» (Одеса) 1:0

 

Гол: Хльобас, 17

 

«Ворскла»: Шуст, Пердута, Сімінін, Чеснаков, Дитятьєв, Голодюк (Бартулович, 82), Скляр (Зарічнюк, 63), Хльобас (Коломоєць, 85), Ткачук, Кобахідзе, Ребенок.

 

«Чорноморець»: Боровик, Люлька, Мартиненко, Татарков (Кабаєв, 46), Філімонов (Куценко, 61), Смирнов, Калитвинцев (Коркішко, 74), Хобленко, Ковалець, Хочолава, Азацький.

 

Попереджені: Скляр, 55 – Куценко, 62, Хочолава 77

 

Перші домашні матчі сезону для «Ворскли» складаються традиційно важко. Причому це не залежить ні від поточного стану полтавської команди, ні від сили суперника.

 

Тому дуже часто ворскляни розпочинали сезон невдало. Але не цього разу. Гра з «Чорноморцем» хоч і вийшла складною, все ж принесла бажану перемогу.

 

Василь Сачко знайшов місце у стартовому складі відразу для трьох новачків: Богдан Шуст зайняв місце в воротах, а Олег Голодюк і Олександр Кобахідзе – в середній ліній. Шиндера на вістрі атаки замінив Хльобас. Остання перестановка дала свої плоди вже на 17-й хвилин. Дмитро увірвався до штрафного майданчика одеситів, обіграв двох захисників і невідпорно пробив у дальній кут – 1:0. Цей гол дозволив «Ворсклі» грати спокійніше і надалі не форсувати події. Хоча й «Чорноморець» відкриватися і бігти вперед не поспішав.

 

У другому таймі малюнок гри не змінився. Полтавці більше атакували, а одесити продовжували вперто чекати свого шансу. Міг всі питання про переможця знімати Павло Ребенок, але після пасу Скляра влучив з близької відстані у стійку, а добивання Кобахідзе прийшлося вище воріт.

 

Свій найреальніший шанс відігратися «Чорноморець» отримав після того, як Кабаєв, увійшовши з лівого флангу до штрафного майданчика, не довго думаючи пробив у ближню «дев’ятку». Але Шуст був пильним і перевів м’яч на кутовий.

 

Втім, останнє слово все ж залишилося за господарями. Після швидкої контратаки «Ворскла» мала робити рахунок 2:0, але захисник одеситів вибив «кулястого» практично з лінії порожніх воріт.

 

Підопічні Василя Сачка здобули заслужену перемогу. Так, гра була нелегкою, з невеликою кількістю небезпечних моментів. Але все вирішила вища індивідуальна майстерність і клас окремих гравців. Тепер ворскляни у хорошому настрої можуть готуватися до поїздки в Хорватію.

 

Що стосується новачків, то вже зараз можна сказати, що в особі Кобахідзе команда отримала індивідуально сильного футболіста, який може і обіграти опонента, і видати гостру передачу на партнера. Олегу Голодюку ще належить знайти своє місце на полі.

 

Про рівень готовності Богдана Шуста зможемо судити вже в четвер. Гравці «Локомотива» однозначно завдадуть стражу полтавських воріт більше клопоту, ніж одесити. 

 

Олександр Данник

Погода