Першість Полтавщини - 26-05-2011, 11:05 - sasa 180

Перші очки \”Глобиного\”

Перші очки \”Глобиного\”

Як і завжди, у середу двома матчами розпочався п’ятий тур чемпіонату Полтавщини з футболу у когорті найсильніших. Перші очки здобув дебютант І ліги ФК «Глобине».

У Крутому Березі на базі головної команди області, ДЮФШ ФК «Ворскла» приймала дебютанта першої ліги ФК «Глобине», який ще виснажливим прибув після глобинського «дербі» минулої неділі. Поєдинок під Полтавою видався урожайним на забиті м’ячі. Гості першими повели в рахунку – дублем відзначився Максим Середа. Потім гра йшла з перемінним успіхом за переваги підопічних граючого тренера Валерія Чорноуса. У гостей ще голами відзначилися Руслан Лісняк (з пенальті) та досвідчений Вячеслав Жениленко. За юних ворсклян м’ячі забивали Вага Саркісян і Вячеслав Потапенко. У підсумку – з рахунком 4:2 перемогла глобинська команда, яка до цього туру була відвертим аутсайдером першолігових футбольних перегонів. Гадаю, що ФК «Глобине» ще продемонструє на що він здатний і «потерпає нерви» не одній команді…

У Зінькові місцевий «Колос» приймав «Молодь-Школа-інтернат № 1» з Полтави. Гості першими повели в рахунку – відзначився Сергій Сергійко. Господарям під час однієї з атак вдалося сквитати м’яча, який забив Олександр Яненко. Такий нічийний рахунок 1:1 залишився до фінального свистка арбітра Костянтина Тернового з Червонозаводського. 

Результати матчів юнацьких складів команд:
ДЮФШ ФК «Ворскла» – ФК «Глобине» 4:0
«Колос» (Зіньків) – «Молодь-Школа-інтернат № 1» 0:4.

Поєдинки п’ятого туру продовжаться цієї неділі і у всіх буде, гадаю, запекла боротьба. Чого вартий матч лідерів у Гадячі, де місцевий «Псел» прийматиме гребінківський «Локомотив»! В інших поєдинках 29 травня зустрічаються: ФК «Лубни» – «Колос» (Кобеляки), ФК «Миргород» – ФК «Пирятин», «Колос» (Дмитрівка) – «Темп» (Градизьк).

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода