- 31-10-2010, 08:10 - sasa 161

Перші суперлігові перемоги \”Фаворита\”

Перші суперлігові перемоги \”Фаворита\”

Місто над Сулою вперше у своїй історії стало свідком захоплюючого суперлігового волейболу. У четвертому турі чоловічої волейбольної Суперліги України лубенський СК «Фаворит» в Лубнах провів поєдинки проти харківської команди «Локо-Експрес» (колишній «Локомотив-2»).

Волейбол найвищого ґатунку викликав великий ажіотаж серед уболівальників міста – у спортзалі Лубенської ДЮСШ, як кажуть, «не було де і яблуку впасти». Ці колективи вже зустрічалися між собою в рамках чемпіонату країни серед команд вищої ліги (обидва клуби ввійшли цього року до Суперліги). У перший день змагань на майданчику була безкомпромісна боротьба. Лубенська команда у першій партії поступилася суперникам – 14:25, але у другій і третій взяли верх з однаковим рахунком 25:20. Потім лубенці поступилися – 23:25. У вирішальній партії господарі майданчика заслужено перемогли 15:11 і здолали гостей з загальним рахунком 3:2. Наступного дня теж точилася гостра боротьба, в якій (так сталося) кращими були харків’яни – 3:0 на їх користь (28:26, 25:22,25:22).

Як зазначив після поєдинку тренер «Фавориту» Сергій Соснін, нічого дивного і страшного у невдалому старті у Суперлізі його підопічних немає. Головне те, що на Полтавщині є команда, що представляє суперлігові змагання. І над помилками ще потрібно працювати щоб закріпитися у Суперлізі. Кращими на майданчику серед лубенців у двох поєдинках були нападник Сергій Дьяков і ліберо Денис Зуй.

Наступний тур «Фаворит» проведе через два тижні у Черкасах проти місцевої команди «Імпексагро Спорт Черкаси». Як повідомив кореспонденту «ПС» президент СК «Фаворит» Володимир Дорош, віднині його команда у чемпіонаті країни гратиме лише в Лубнах (вже є домовленість з Федерацією волейболу України).

Інші спарені поєдинки 4 туру Суперліги України принесли такі результати: СВК «Буревісник»-ШВСМ (Чернігів) – ВСК «Юридична академія» (Харків) 2:3 і 0:3, «Локомотив» (Харків) – «Будівельник-Динамо-Буковина» (Чернівці) 3:0 і 0:3, «Кримсода» (Красноперекопськ) – «Імпексагро Спорт Черкаси» (Черкаси) 3:1 і 3:0. Лідирують харківський «Локомотив» і «Кримсода».

Погода