Першість Полтавщини - 08-05-2011, 11:05 - sasa 178

Перша перемога кобеляцького \”Колоса\”

Перша перемога кобеляцького \”Колоса\”

«Колос» (Кобеляки) – ФК «Миргород» 3:1 (1:0)
Судді: Ю.Павлюченко,  С.Гостищев, В. Тулин (всі – Полтава)
Кобеляки: Варич, Гулордава, Рєдчиц, Волочай, Колінько, Бажан, Калюжний (Скрипкін, 80), Лупинос, Немченко (В.Ломаков, 80), Я.Ломаков (Стритій, 56), Кухта (Мурашов, 63)
Тренер: О.Янковський
Миргород: Лисенко, Коломієць, Половин, Ковтун, Дяченко (Шкачук, 70), Халява, Голиш, Назаренко, Осиненко, Овдієнко, Бобров
Тренер: М.Крамаренко
Голи: Кухта (27), Бажан (66), Стритій (90+1) – Халява (82)
Попередження: Волочай (21), Рєдчиц(59)   – Назаренко (27), Голиш (58)
Вилучення: Голиш (89, друге попередження)

8 травня. Кобеляки. Стадіон «Колос». + 18С. Оцінка поля – 3

Юнаки: 1:0 (Владислав Янковський, 49)

Кобеляцькі уболівальники сподівалися на позитивний результат у звітному матчі, адже як відомо «вдома і стіні допомагають». Футболісти місцевої команди не підвели своїх шанувальників, здобувши перемогу з рахунком 3:1. 

З перших хвилин господарі пішли в масовану атаку, але «Миргород» і не думав відсиджуватися в обороні. Важка перемога в попередньому турі над  футболістами ДЮФШ «Ворскла» (4:3) додавала впевненості гостям. На кожну атаку господарів миргородці намагалися відповідати своєю контратакою, проте більш небезпечно виглядали випади кобеляцької команди.

Вже перший момент біля воріт Лисенка повинен був завершуватися голом, проте з небезпечним ударом Ярослава Ломакова кіпер гостей з трудностями, але впорався.

Більшу частину матчу «Колос» провів в атаці. Багато комбінуючи , змінюючи напрямок атак, граючи швидко та невимушено, господарі створили багато небезпечних моментів.

На 20 хвилині Кухта вийшов на оперативний простір та у боротьбі проти захисників гостей спромігся завдати удару – прямо в руки воротарю.

Тиск на ворота «Миргороду» збільшувався.  Лише якимось дивом на 26 хвилині м’яч не опинився у воротах гостей після двох підряд «убійних» ударів Ломакова (влучив в перекладину) та Волочая.

А вже через хвилину на табло стадіону напроти назви місцевої команди засвітилися «одиничка». Це Кухта результативно завершив простріл Немченка.

До кінця першого тайму м’яч ще один раз побував в сітці воріт «Миргороду», проте підчас атаки Бажан підіграв собі рукою, тому гол не зарахували.

Після перерви «Колос» подвоїв рахунок. Бажан на лівому фланзі з гострого кута ефективно підсікає м’яч, після чого смугастий цілую дальню стійку та влітає у ворота.

Після другого голу господарі вже традиційно «підсіли». Бачачи це, гості потихеньку почали брати гру у свої руки. Ще перед пропущеним голом повинен був забивати Коломієць, проте з вигідної позиції гравець «Миргороду» поцілив вище воріт. Згодом ще в одному моменті Олександр не зміг результативно перекинути Варича.

Наприкінці зустрічі гості таки спромоглися відкривати один м’яч. Сергій Халява на 82 хвилині скористався помилкою оборони господарів та головою відправив смугастого у ворота кобеляччан. На більше «Миргорода» вже не вистачило. А вже на доданих хвилинах гравець «Колоса» Євген Стритій поставив жирну точку в матчі. 3:1 – перша перемога «Колоса» в новому сезоні.

У напруженому матчі молодіжних складів все вирішив єдиний гол сина головного тренера кобеляцького «Колоса»  Олександра Янковського – Владислава.

Олександр Янковський (головний тренер «Колоса):

– Важка гра. Валідольна. Наче й зіграли непогано (особливо дорослі). Молоді важкувато провели свою гру, не з тим настоєм вийшли на неї. Дорослі зіграли набагато краще, але їхня реалізація була слабкою. Якби ми реалізували всі свої моменти в першому таймі, то напевно нам було б по легше сьогодні. Хлопці старалися, боролися. Гадаю сьогоднішня перемога повністю заслужена.

– Кого б ви виділили у складі своєї команди?

– Олега Бажана. Він великий об’єм роботи зробив сьогодні. Змінився у плані психології, заспокоївся, емоційно став більше стійкий.

– Чому попередній матч з Дмитрівкою для вашої команди закінчився з негативним рахунком (2:4)?

– Важко сказати. Я не хочу коментувати суддівство, але коли в ситуації всі бачать (я також), що  футболіст знаходиться «поза грою» у момент забивання голу – то звісно важко щось коментувати. На виїзді один отримати,а потім другий…це велика фора велика. По самоввідачі претензій до хлопців не маю.

Олег ДУБИНА

Погода