Матчі - 19-08-2023, 07:08 - admin 18079

Перша перемога – в четвертому турі

Першу перемогу «Ворскла» здобуває в Рівному завдяки голу Юрченка й автоголу господарів.
Перша перемога – в четвертому турі

«Верес» (Рівне) – «Ворскла» (Полтава) 1:2 (1:2)

Протокол матчу.

Після вильоту з єврокубків та програшу перших двох матчів чемпіонату «Ворскла» відправилася в Рівне на зустріч з «Вересом», де мала спробувати здобути перші очки.

Забігаючи наперед відзначимо, що це полтавцям вдалося. Але гра, яку демонструють підопічні Віктора Скрипника, особливо в захисті, залишає багато запитань.

Власне, захист ледь не дав першу пробоїну вже на першій хвилині. «Верес» розіграв кутовий з лівого флангу й далі пішла подача в штрафний майданчик, де Денис Балан пробивав головою з близької відстані – вище.

«Ворскла» ж свою першу нагоду використала. Хоча там не обійшлося без долі везіння. На 6-й хвилині Бацула швидко вкинув аут на Степанюка, а Руслан виконав гострий простріл вздовж воріт. Адресатом передачі виступав Челядін, однак його випередив Кучеров, який в один дотик красиво зрізав м’яча у власні ворота – 0:1.

Не обійшлося без помилки й при другому голі «Ворскли» на 18-й хвилині. Захисник господарів віддав незрозумілу верхову передачу з правого флангу  в центр, де стояв самотній Олександр Скляр. Півзахисник ворсклян трохи пройшов до воріт і пробив. Паст зреагував, проте відбив м’яча прямо на Владлена Юрченка – 0:2.

«Достойними» своїх опонентів були й захисники «Ворскли». На 20-й хвилині Ісенко, Павлюк і Чеснаков на трьох придумали смішний гол, розігруючи удар від воріт. Станіславу Шараю залишалося лише скористатися подарунком й проштовхнути м’яча у ворота – 1:2.

У решту часу, що залишався до кінця матчу, «Верес» намагався тиснути й створювати моменти, а «Ворскла» намагалася вести сяку-таку контргру. Більше виходило в господарів, які кілька разів пробивали з меж штрафного майданчика – мимо воріт. Мабуть, найреальніший шанс відігратися рівняни змарнували на 75-й хвилині, коли Владислав Шарай пробивав з близької відстані – полтавців виручив Ісенко.

Не стало легше «Ворсклі» навіть після вилучення на 89-й хвилині Марусича. Ще з весняного матчу в Полтаві проти «Інгульця» помітно, що Максим дуже хоче засмутити свою колишню команду, але поки це трансформується в небезпечну гру проти воротаря суперників з ризиком нанести йому травму. «Верес» продовжував шукати шляхи до воріт полтавців майже всі вісім компенсованих до основного часу матчу хвилин. Хоча за рахунок активності Куньї, який вийшов на заміну, нашій команді вдавалося виходити в контратаки й «вбивати» час.

1:2 – це матч, в якому результат був важливіший за гру. Схоже, «Ворскла» перебудовується й Віктору Скрипнику для побудови оптимальної моделі гри з наявним набором футболістів знову потрібен час.

Олександр Данник

Фото – Прес-служба УПЛ

Погода