Останні новини - 04-01-2013, 07:01 - sasa 250

Плюси і мінуси \”Ворскли\”

Плюси і мінуси \”Ворскли\”

Отже, 4 січня, футболісти полтавської команди вперше зібралася разом після зимової відпустки.

“Ворскла” розпочинає підготовку до весняної частини сезону. Найголовніше, що всіх хвилює ― це зміни в команді. Про втрати всі добре знають. Останній місяць тільки лінивий не читав про перехід Безуса і Селіна в різні клуби. На жаль, для уболівальників біло-зелених лідери  покинули команду. Вчора вони підписали п\’ятирічні контракти зі столичним “Динамо”. Цілком логічним є запитання хто прийде їм на заміну?

Судячи з інтерв\’ю Сергія Свистуна “Ворскла” буде розраховувати на власних вихованців. Однак і запрошень зі сторони, мабуть, не уникнути. Отож, станом на вечір 4 січня, можна порахувати “мінуси” (тих хто пішов із команди) і “плюси” (тих хто приєднався до полтавців) “Ворскли”.

З мінусами ніби все зрозуміло ― Безус і Селін уже в “Динамо”. Ще раніше залишив команду Лієтава, який і так не потрапляв до основного складу ворсклян. Єременко, який перебував в оренді, повернувся до “Металіста”. Оце ніби і всі наразі втрати. Правда, чутки, сватають у харківський “Металіст” Олега Краснопьорова. Правда це чи ні, покаже час. Поки Олег, який провів усі матчі 2012 року без замін, у “Ворсклі”.

Тепер про плюси. Валерій Куценко, якого добре знає Свистун по роботі ще в Кременчуці ― став вже повноцінним ворсклянином. За словами Сергія Володимировича він вже уклав із клубом контракт. Правда не відомо на який термін. Нагадаємо, що попереднім клубом Куценка був середняк білоруської вищої ліги ФК “Брест” (у минулому ця команда носила назву “Динамо”). Ще раніше півзахисник виступав за “Кривбас” та “Оболонь”. Інші потенційні новачки ― лише на оглядинах. Серед них Сергій Сілюк із луганської “Зорі”, а також футболісти які повернулися з оренди ― Ігор Пердута з “Оболоні” та Андрій Бацула із “Кременя”. Крім того, знову спробує пробитися до основи Віталій Момот, який останнім часом бігав за “Кремінь”, ФК “Полтаву” та “Карлівку”. Також очікується, що до “Ворскли” знову приєднається Роман Кунєв, який виступав за “Кремінь”.

Вже на перших зборах у Туреччині, які розпочнуться вже 9 лютого, до команди приєднається атакувальний півзахисник із Сербії Александар Петрович, який також як і Сілюк перебуватиме на оглядинах. Хто цей футболіст? Поки не відомо. В узбецькому “Насафі” цього сезону виступав Петровіч. У 2007-2008 роках у ярославському \”Шиннику\” теж грав Петровіч, але останнім часом він виступав за сербський клуб \”Борча\”. Обом цим футболістам у лютому виповниться 28 років і переважну частину своєї кар\’єри вони провели на батьківщині. Хто із них \”наш\” доводеться лише гадати.

І залишається не визначеною ситуація з нападником Романом Локтіоновим, якого хоче бачити в своїй команді Сергій Свистун. Наразі, він належить алчевській “Сталі”, і його контракт з одним із лідером першої ліги закінчується влітку цього року. Також у пресі була новина, що Дебатік Цуррі може повернутися у Полтаву.

Оце здається і все, що можна сказати про трансферні новини “Ворскли”. Можливо слід очікувати потенційних новачків вже на турецькій землі, куди агенти полюбляють звозити своїх протеже. Як би там не було, але тренерському складу ворсклян доведеться чимало попрацювати, бо до весняної частини вже залишилося не так багато часу.

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Погода