Першість Полтавщини - 05-10-2012, 09:10 - sasa 177

\”По просьбе трудящихся\”

\”По просьбе трудящихся\”

«Нове Життя» (Андріївка) – ФК «Лубни» 6:0 (0:0).

Машівка. Стадіон «Колос». 4 жовтня. +22С. 85 глядачів.

Судді: О. Матяш, А. Гончаренко (обидва – Полтава), О. Кривогуз (Кобеляки).

Делегат-інспектор: І. Покидько (Полтава).

«Нове Життя»: Шостак (Замковий), Попов, Гориславець (Микійчук), Рудченко, Куций, Кундель, Диндіков (Бодня), Бабанський (Ткаченко), Донець, Зіпунніков (Тютюнник), Швидкий (Мелащенко). Тренер: О. Мелащенко.

«Лубни»: Макаренко, Бувалець, Величко, Гришанович, Шоха (Петренко), Жмурко, Загородній, Захарченко, Головко, Копаніцин, Сергієнко (Бойко). Тренер: А. Гришанович.

Голи: Мелащенко (46, 60), Бодня (49), Зіпунніков (54), Тютюнник (73, 77).

Юнаки: 0:9.  

 

Це був перенесений поєдинок 18 туру, який мав відбутися 20 жовтня. Але в зв’язку з участю машівської команди у двох престижних змаганнях, матчі обласного чемпіонату з ФК «Глобине», градизьким «Темпом» і ФК «Лубни» на прохання андріївчан і на основі листа від Федерації футболу України були перенесені на інші ігрові дні. Як повідомив начальник машівської команди Ігор Коваль, «Нове Життя» братиме участь у розіграші Кубка УЄФА серед аматорів. Цей турнір відбудеться з 8 по 14 жовтня на одній зі спортивних арен Києва (стадіон у Полтаві не надали) за участю переможців аматорського футболу Іспанії, Бельгії, Словенії і України. Потім 17 і 21 жовтня «Нове Життя» поміряється силами у двобої з командою «Гвардієць» (Республіка Крим) у півфіналі аматорського розіграшу Кубка України (машівчани у чвертьфіналі «пройшли» команду «Ретро» з Черкащини).

 

Зі всіма вищезгаданими футбольно-позитивними моментами більшість уболівальників-полтавців погодяться: єдиний аматорський колектив Полтавщини гідно представляє область на всеукраїнських і міжнародних змаганнях. Але тут є одне, як кажуть, «але». Гадаю, що інші команди «Прем’єр-ліги» обласної першості не повинні «страждати», адже ці переноси не йдуть на користь полтавському футболу. Судіть самі: така любительська (зазначу, не аматорська) команда як «Лубни» не може серед тижня зібрати всіх своїх гравців – хтось працює, а інші навчаються у вишах. Наприклад, у грі у Машівці не змогли взяти учать основні виконавці з Лубен Дмитро Нечипоренко, Андрій Загоруйко, Сергій Гайдук, Максим Козлов… Це не значить, що за їх наявності лубенці перемогли б зіркове «Нове Життя», але ж не втому суть. Гадаю, любительській команді не під силу на повну міру викладатися у трьох матчах за тиждень («Лубни» – «Глобине» (29.09), «Нове Життя» – «Лубни» (04.10), «Псел» – Лубни» (07.10)). Але лубенці вже «відігралися» раніше, тобто, сьогодні. А що ж говорити про матчі «Нового Життя» з ФК «Глобине» і «золотим матчем» з градизьким «Темпом», дати призначення яких ще не відомі…

 

Щодо самого машівського поєдинку, то гості, які провели всього дві заміни (бо не було ким замінювати), трималися з досвідченими опонентами майже нарівні весь перший тайм, навіть, і могли відкрити рахунок. Але з появою на полі з початку другої сорокап’ятихвилинки відомого Олександра Мелащенка все стало, як кажуть, «на свої місця». Граючий тренер господарів сам забив два м’ячі і виконав дві голевих передачі. Ще здивував присутніх і юний гравець «Нового Життя» Владислав Тютюнник, який на 68 хвилині замінив досвідченого Андрія Зіпуннікова і протягом наступних п’ять хвилин провів у ворота лубенців два голи і довів переможний рахунок до 6:0. Вже через три дні на підопічних Анатолія Гришановича чекає важкий поєдинок у Гадячі проти місцевої команди «Псел».

 

Юрій КЛИМЧЕНКО


Погода