Анонси - 29-09-2020, 07:09 - admin 1023

Початок чергового кубкового походу «Ворскли»

Першим суперником полтавців у новому розіграші стане ПФК «Львів».
Початок чергового кубкового походу «Ворскли»

Завтра полтавська «Ворскла» стартує в розіграші Кубка України сезону 2020/21. У минулому розіграші команда Юрія Максимова ледь не створила сенсацію, однак здобути трофей не змогла, поступившись у фіналі київському «Динамо» по пенальті. І ось нова спроба.

«Ворскла»

Ознаки оздоровлення полтавської команди були помітні ще до початку карантину. Ворскляни хоч і програли, проте достойно виглядали в Києві проти «Динамо». А потім пройшли в чвертьфіналі Кубка України у Чернігові «Десну», яка знаходилася набагато вище в турнірній таблиці.

Обігравши вже після карантину в півфіналі «Маріуполь», «Ворскла» автоматично перетворила решту сезону на підготовку до нового чемпіонату, а ставка була зроблена на фінал.

Зараз ситуація інша. Десять очок в перших чотирьох турах не те, щоб роблять полтавську команду головним претендентом на єврокубки, але створюють для цього мінімальні передумови. Тепер хочеш-не-хочеш, а Юрію Максимову доведеться подумати, який матч є важливішим: у кубку з «Львовом» чи в чемпіонаті з «Дніпром-1». Тому не виключено, що шанс у кубковій грі можуть отримати гравці, які мали менше ігрової практики на початку сезону: Олександр Ткаченко, Євген Опанасенко, Микита Татарков, Дмитро Щербак та Іван Пешич.

З іншого боку, тренер також розуміє, що в останньому кубковому розіграші «Ворскла» високо підняла планку й має відповідати певному статусу, який не передбачає виліт вже після першого матчу вдома від суперника, який не набрав у чемпіонаті поки жодного очка.

ПФК «Львів»

«Львів» переживає не найкращі часи. В команді часто змінюються тренери. Стабільних і хороших результатів немає. Грузинський спеціаліст Георгій Цецадзе, за чутками, також знаходиться в кроці від звільнення. Тренер хоч і не перебував через хворобу на тренерському містку під час останнього домашнього матчу проти «Зорі», відповідальність за ганебну поразку 0:5 однозначно несе. Тому для Цецадзе гра в Полтаві – це питання життя і смерті.

Прогноз на матч

На початку сезону «Ворскла» перебуває в набагато кращій формі, ніж львів’яни. Крім того, гості будуть важко відходить від психологічно важкої поразки в останньому турі чемпіонату. Прогнозуємо, що Юрій Максимов проведе мінімальну ротацію в складі, але навіть з урахуванням цього «Ворскла» має перемагати. Прогноз fcvorskla.com.ua – 2:0.  

Погода