Хокей - 28-02-2011, 12:02 - sasa 208

\”Полтава\” – чемпіон!

\”Полтава\” – чемпіон!

Завершився чемпіонат області з хокею, присвячений 22-й річниці виводу радянських військ з Афганістану.

Як повідомляла «ПС», до фінального етапу пройшли переможці своїх відбіркових груп – ХК «Полтава», ХК «Миргород» та ХК «Лубни». На правах господаря четвертим учасником турніру став хокейний клуб «Локомотив» (Гребінка). Місцева влада підійшла до організації турніру дуже серйозно. Всі команди на час проведення змагань були забезпечені житлом, а самі матчі пройшли за чималої кількості глядачів, які підтримували не лише своїх хокеїстів.

У півфіналах «Локомотив» програв ХК «Полтава» з рахунком 1:5, а «Лубни» були сильнішими за «Миргород» – 3:1. Наступного дня у матчі за третє місце господарі льоду не залишили шансів миргородцям – 4:0.
Вирішальний матч повністю відповідав своєму статусу. І полтавці, і лубенці вперше грали у фіналі, тому для кожної з команд це був вже чималий успіх. У першому періоді жодній команді так і не вдалося закинути бодай одну шайбу. У другій двадцятихвилинці вперед вийшли лубенці – 1:0. І лише в заключній частині гри фавориту вдалося зломити хід поєдинку на свою користь. Спочатку після шайби Махмудова рахунок став нічийним, а перемогу полтавцям приніс влучний кидок Кладкового. Після дворічної гегемонії Лохвиці, полтавці нарешті здобувають титул кращої команди області.

Після закінчення турніру організатори змагань назвали найкращих, на їхню думку гравців. Найкращим воротарем став Сергій Синюта («Локомотив»), найкращим захисником – полтавець Євген Кубраков, а нападником – Сергій Симоненко з «Локомотиву».

Погода