ФК Полтава - 28-05-2011, 07:05 - sasa 297

На \”Полтаву\” чекає перехідний матч

На \”Полтаву\” чекає перехідний матч

Про це стало відомо сьогодні, після матчі 21 туру першості України серед команд другої ліги.

 

Доля городян залежала від результату матчу в Донецьку в якому лідер змагань у групі \”Б\” місцевий \”Олімпік\” приймав кременчуцький \”Кремінь\”. У разі втрати очок господарями, боротьба за перше місце, яке дозволяє на пряму вийти до першої ліги, загострилася б і переможця групи виявив би лише останній тур. Та дива не трапилося. \”Олімпік\” переміг кременчужан – 4:2 і за тур до закінчення першості забронював собі перепустку до першої ліги. Цікаво, що три гол у ворота \”Кременя\” забив колишній гравець \”Ворскли\” та \”Полтави\” Сергій Артюх.

 

Таким чином, незалежно від результатів заключного туру \”Олімпік\” залишиться на першому місці, а \”Полтава\”, яка в цьому турі записала три очка з \”Олкомом\”, командою яка знялася зі змагань, фінішує другою. \”Кремінь\” теж собі забезпечив третю сходинку в турнірній таблиці.

 

Отже, \”Полтаві\”, аби потрапити до першої ліги потрібно перемагати у двох перехідних матчах. Спочатку команда Анатолія Безсмертного зіграє перехідний матч із другою командою групи \”А\” другої ліги. Там одразу три команди перед останнім туром претендують зіграти перехідний матч. Перш за все це іллічівський \”Бастіон\” та \”Суми\”. Обидві команди мають по 42 очка і приблизно однакову різницю забитих і пропущених м\’ячів. Можливо саме за цим показником і визначиться суперник полтавців. Крім того, мають теоретичні шанси посісит друге місце і новокаховська \”Енергія\”, яку тренує колишній нападник ворсклян – Сергій Шевцов. Але аби посісти другу сходинку, \”Енергії\” потрібно не лише перемагати самим, але й чекати на те, що \”Бастіон\” і \”Суми\” втратять очки.

 

У разі перемоги в цьому перехідному матчі на \”Полтаву\” чекає ще один. Цього разу з 16-ю командою першої ліги. За два тури до завершення змагань у другому дивізіоні українського футболу його посідає бурштинський \”Енергетик\”. Однак опинитися на ньому ще можуть і кіровоградська \”Зірка\”, і харківський \”Геліос\”, і охтирський \”Нафтовик\”, і овідіопольский \”Дністер\”, і армянський \”Титан\”.

 

Наразі ще не відомо коли і в якому місті відбудуться перехідні матчі.

 

Автанділ ПОТІДЗЕ

Погода