ФК Полтава - 13-09-2012, 03:09 - sasa 138

\”Полтава\” громить \”Арсенал\”

\”Полтава\” громить \”Арсенал\”

\”Арсенал\” (Біла Церква) – \”Полтава\” – 1:4 (0:2)
Леонов, 71 (пен.) – Одинцов, 36, Скепський, 40 (пен.), Козоріз, 50, Степанишин, 80
Арсенал: Суслов, Романюк (Стоян, 83), Лебединець, Малий, Гонщик, Дячук-Ставицький (Шептицький, 38; Товкацький, 64), Коваленко, Рибковський, Степанчук (Чорномаз, 46), Леонов, Степанков
Полтава: Кучинський, Одинцов, Даценко, Кучеренко, Жданов, Кіцута (Зеленевич, 65), Бессалов, Козоріз (Даньків, 82), Скепський (Сірик, 85), Сагайдак, Івашко (Степанишин, 75)

У перші 20 хвилин поєдинку складно було собі уявити, що матч може закінчиться з таким рахунком. Хоча, якщо уявити, що обидві команди забили б все, що могли, то рахунок був би приблизно 9:4. Грубо кажучи, реалізація полтавців склала трохи менше половини, тоді як у господарів всього чверть.

До 20-ї хвилини команди грали без воріт і небезпечних моментів, невелике територіальна перевага була у \”Полтави\”. Після чого наші футболісти упустили дві можливості відкрити рахунок. Але вони виникли завдяки кутовим. У першому випадку Суслов вибив кулаком м\’яч за штрафної, а Бессалов з ходу пробив низом. Суслов врятував, встигнувши зреагувати на удар і на добивання Доценко. Ще через 10 хвилин після наступного кутового Козоріз бив головою з відскоком від землі (так буде правильніше назвати дуже і дуже тверде поле белоцерсковсого стадіону), але і тут Суслов реагує, намертво забираючи м\’яч. Однак, Бог любить трійцю і третій стандарт біля воріт \”Арсеналу\” виявився результативним. Після штрафного у виконанні Скепського захисники господарів вибили м\’яч на кут штрафного, де Одинцов підібрав м\’яч, скинув його собі грудьми під удар і відправив м\’яч у дальній верхній кут воріт. Красивий гол, м\’яч полетів по дузі, шансів у воротаря не було.

Вже через 4 хвилини полтавські футболісти подвоїли рахунок. Комбінацію почав Кучинський, вибивши м\’яч від воріт. Івашко виграв верхову боротьбу у захисників і скинув м\’яч Козорізу. Той, обігравшись з Івашком, в силовій манері, продавивши захисників, вибіг сам на сам і був збитий. Скепський впевнено реалізував пенальті. Господарі відверто посипалися після пропущених м\’ячів. Хоча, варто відзначити, що за нічийного рахунку у них також був момент. М\’яч після удару Гонщика зрикошетив і Кучинському довелося постаратися, щоб дотягнутися до нього.

Перерва не пішла на користь білоцерківським гравцям, тому вже через 5 хвилин після початку зустрічі рахунок став великим. Івашко у бічній лінії відібрав у захисника м\’яч, обіграв його і прострілив уздовж воріт, а Козорізу залишалося всього з пари метрів замкнути пас на дальній штанзі. Потім протягом 5 хвилин рахунок міг стати зовсім непристойним, забий Кіцута двічі. А потім почався сумбур. Містяни зменшили оберти, перестали грати в комбінаційний футбол, немов роздумуючи: атакувати і забивати далі або зосередитися на контролі м\’яча? Почалися не зовсім виправдані індивідуальні дії. Чим скористалися господарі. Спочатку вони заробили пенальті, коли Зеленевич не встиг вибити м\’яч і в боротьбі сфолив. Кучинський зреагував вірно, але удар у Леонова в нижній кут вийшов сильним і точним. А ще через кілька хвилин \”каноніри\” відверто \”пробачили\” наших гравців. Степанков після флангової передачі, замість того, щоб переправляти м\’яч у сітку вдарив у хлопчиків, які подають м\’ячі. А якби забив? І розрив у рахунку став би мінімальним? І піди знай, що і як могло б бути далі?

 

Окрема подяка Кучинському. Він і виручив кілька разів після ударів і на виходах грав вдало, і до \”валідольниої\” кінцівки зустрічі не дійшло. Степанишин після кутового у падінні головою замкнув подачу, встановивши остаточний рахунок, хоча футболісти обох команд мали моменти, щоб його підкоригувати.

Незважаючи на перевагу в рахунку, Анатолій Безсмертний останні хвилини матчу нервував, немов розрив був мінімальним. Тренера можна зрозуміти, тому не завжди помилки в обороні можуть залишатися безкарними. А в ув\’язненні відзначимо, що всі відзначилися в нашій команді футболісти, забили свої дебютні голи за \”Полтаву\”, повідомляє прес-сулжба полтавців.

Погода