ФК Полтава - 03-08-2013, 09:08 - sasa 182

Полтава громить лідера

Полтава громить лідера

Полтавські муніципали приємно здивували своїх прихільників, перегравши вдома лідера першої ліги алчевську Сталь ― 3:0

Полтава – Сталь – 3:0
Насібулін 24, Тимченко 29-пен., Деркач 47-пен.
Полтава: Кучинський, Чеботаєв, Даценко, Жданов, Зозуля, Деркач (Лугачов, 75), Семененко (Турчанов, 59), Зеленевич, Шевчук, Насібулін (І.Коваленко, 86), Тимченко (С.Коваленко, 73).
Сталь: Комарицький, Хромих, Максименко (Сікорський, 50), Міщенко (Єрмаков, 46), Ковальов, Коллінс, Батищев (Батюшін, 57), Гордя, Поступаленко, Солдат – Степанюк.

Перший момент організувала Полтава, але потенційний вихід сам на сам Тимченка перервав Міщенко ціною картки. На 24-й хвилині атака Полтави призвела до першого забитого м\’яча. Захист Сталі проспав підключення Зозулі по правому флангу, той отримав точний закид з середини поля і, не зближуючись із гравцями суперника, віддав передачу врозріз на Насібуліна. Той в один дотик відправив м\’яч щільно з ближньою штангою.

На 29-й хвилині у ворота Сталі був призначений пенальті. Як і в попередній атаці, у відборі попрацював екс-гравець алчевців Чеботаєв, а в завершальній фазі атаки Тимченко, пасуючи партнеру в штрафній площі, потрапив м\’ячем у руку Максименко – пенальті. Сам заробив одинадцятиметровий, сам його і реалізував ― 2:0.

Після пропущених м\’ячів не можна було сказати, що Сталь розгубилася: гості все також атакували – і все також безрезультатно намагалися пробити Кучинського.

На початку другого тайму ще один пенальті був призначений у ворота Сталі. Цього разу сфолив Максименко, підштовхнувши в спину Шевчука. Третій гол – на рахунку Деркача.

Тільки після третього пропущеного гола у команди Плотнікова небезпечних епізодів стало побільше, але забити бодай гол престижу алчевцям так і не вдалося.

Друга перемога полтавців у цьому сезоні і команда Іллі Близнюка після 4 турів посідає з 6 очками 7 місце у турнірній таблиці першої ліги. А ось Сталь, яка зазнала першої поразки в новому чемпіонаті, продовжує утримувати лідерство.

 

Євген БРИЖ

Погода