Останні новини - 30-12-2010, 10:12 - sasa 167

Полтава може залишитися \”за бортом\” Євро-2012

Полтава може залишитися \”за бортом\” Євро-2012

До каталогу базових тренувальних центрів для команд-учасниць фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року увійшло 38 базових тренувальних центрів команд-учасниць турніру: 17 – в Україні і 21 – у Польщі.

Одним з базових тренувальних центрів в Україні є Полтава. Але це ще не значить, що в Полтаві під час проведення футбольного Євро-2012 захоче зупинитися якась національна збірна. Адже для 16 учасників фінального турніру заброньовано аж 38 баз. А тим часом уже зараз – за півтора року до проведення Євро-2012 – стає зрозуміло, які національні збірні не будуть базуватися в Полтаві. Це – збірні Німеччини, Англії та Італії.

Минулого тижня представники національних збірних Італії та Англії висловили бажання під час проведення фінальної частини Євро-2012 жити і тренуватися в Одесі. Про це в ході прес-конференції розповів представник Міністерства закордонних справ України Костянтин Ржепишевський. За його словами, експерти зазначених команд вже відвідали Одесу з ознайомчим візитом. А ще раніше генеральний менеджер збірної Німеччини Олівер Бірхофф похвалив українську інфраструктуру, але повідомив, що збірна Німеччини під час проведення Євро-2012 житиме і тренуватиметься в Польщі. Також уже зараз відомо, що в Полтаві за будь-яких обставин не будуть базуватися й збірні тих країн, які проводять Євро-2012 – Польщі та України. Отже на даний час відомо, які 5 із 16 національних збірних не приїдуть до Полтави. Залишається ще 11 національних збірних, на яких очікують "вільні" аж 35 базових тренувальних центрів! За таких умов шанси Полтави прийняти і "зігріти" якусь збірну – учасницю Євро-2012 значно зменшуються і наближаються то того рівня, що Полтава взагалі може залишитися "за бортом" фінального турніру.

Погода