ФК Полтава - 28-10-2012, 09:10 - sasa 198

\”Полтава\” починає і не виграє

\”Полтава\” починає і не виграє

\”Полтава\” – \”Суми\” – 1:1
Івашко, 12 – Єсип, 52
Полтава: Романенко, Одинцов, Даценко, Жданов, Цапій, Обревко, Бессалов (Даньків, 71), Козоріз, Скепський, Сагайдак (Зеленевіч, 77), Івашко
Суми: Бабак, Бугайов, Мельник С., Котелюх, Лещук (Петрович, 33), Лебеденко, Масалов, Пукась, Камерцель (Притуляк, 78), Озюм (Єсип, 46), Мельник І. (Снітко, 90)
Попередження: Сагайдак, 70

\”Суми\” в черговий раз довели, що для \”Полтави\” ця команда з недавніх пір стала незручним суперником. Останні результати сумчан і порція критики на їх адресу з боку уболівальників свідчила про те, що фаворитом зустрічі розглядалися господарі. У свою чергу, \”Полтава\” теж подолала непростий відрізок і виїзна перемога в Краматорську налаштовувала на оптимістичний лад.

 

У дебюті зустрічі команди обмінялися гострими випадами. Гості ледь не відкрили рахунок на першій хвилині, коли в штрафному підсковзнувся Одинцов, але удар сумського гравця припав і в своїх і чужих на лінії воріт. \”Полтава\” відповіла ударом Івашка і знову хтось із польових гравців самовіддано приймає удар на себе. За тим пішло десятихвилинне затишшя, а потім містяни забили. На 12-й хвилині Скепський \”пішов\” у гравця, змушуючи того вибивати м\’яч. Жданов зіграв головою на випередження, Обревко у дотик скинув м\’яч на хід Івашку і кращий бомбардир \”Полтави\”, не роздумуючи і не даючи м\’ячу опуститися на траву, б\’є, не залишаючи шансів Бабаку. З нічого, можна сказати, сумчани отримали в свої ворота гол.

До перерви наші гравці могли як мінімум двічі збільшити рахунок. Але в обох випадках після флангових прострілів Обревка, а потім Козоріза, партнери пробігали повз м\’яча. Можливо хід матчу заспокоїв \”Полтаву\”: моменти створюються, гості знітилися, значить голи нікуди не подінуться. Але футбол такого ставлення не пробачає. Х

У перерві Захаряк зробив заміну, випустивши другого форварда, досвідченого Богдана Єсипа. Але \”Полтава\” контролює гру, проводить кілька атак, заробляють стандарти. В одній з атак Сагайдак віддає передачу на Івашка, але захисник вибиває м\’яч з під ноги нападника. З центру поля йде передача на половину поля \”Полтави\” і тут ланцюг безглуздих подій. Жданов, задкуючи, не дістає до м\’яча і головою скидає його в сторону своєї штрафної. Але виходить, що на хід Єсипа, той встигає перекинути не встигає на перехоплення Романенко, а Цапій спізнюється на крок, щоб у стрибку вибити м\’яч з порожніх воріт.

Ще багато часу, щоб знову вийти вперед, але у \”Полтави\” гра розклеюється. \”Суми\”, навпаки, додають і створюють кілька небезпечних моментів біля воріт Романенка. Добре, що досвідчений Жданов не занервував після своєї помилки і в одному випадку в підкаті запобіг вихід сам на сам.

За те, що \”Полтава\” не програла, слід дякувати Романенко. У двох випадках він врятував свою команду від вірних голів. Відбив м\’яч після того, як Єсип все ж зумів втекти сам на сам і вдарити. А після штрафного у виконанні \”Сум\” (а вони їх у другому таймі подали дуже багато) і зрізання головою когось із гостей, зумів у стрибку зловити м\’яч і одночасно приземляючись у ворота, кистями відкинути його убік.

 

\”Полтаві\” не вдалося перемогою закінчити перше коло чемпіонату. Будемо сподіватися, що з цього результату всі причетні зроблять правильні висновки і в наступному матчі (а він також відбудеться в Полтаві) порадують своїх уболівальників, – повідомляє прес-служба ФК \”Полтава\”.

Погода