ФК Полтава - 14-07-2013, 09:07 - sasa 178

Полтава поступилася дебютанту

Полтава поступилася дебютанту

ФК Полтава ― Нива – 1:2
Деркач 2 – Мельник 45, Г. Баранець 61
ФК Полтава: Кучинський, Чеботаєв, Даценко, Коваленко, Зеленевич, Жданов, Тимченко, Цапій, Деркач, Турчанов (Назаренко 54).
Нива: Новак, Лазорик, Яневич, Загинайлов, Г. Баранець (Басараб 90 +1), Мельник (Яворський 68), Шестаков (Гребінський 90), Б. Баранець, Білий, Малюк, Романюк

З поразки розпочав тренерську роботу в Полтаві новий наставник містян Ілля Близнюк. Полтавці вдома поступилися дебютанту першої ліги ― тернопільській Ниві ― 1:2.

А все для Полтави складувалося на початку гри якнайкраще. Вже на 4-й хвилині господарі повели в рахунку. Полтавчани заробили штрафний на правому фланзі. Пішла подача до штрафного майданчика, на яку відгукнувся Андрій Деркач – 1:0.

До пори до часу підопічним Ігоря Яворського нічого небезпечного біля воріт Полтави створити не виходило. Єдиний раз гості в середині першого тайму мали момент забити. Шестаков пройшов правим флангом і зробив націлену передачу в штрафний майданчик суперників, де Загинайлов, випередивши опікуна, ударом головою пробив у кут воріт. На щастя полтавців, м\’яч потрапив у штангу.

А далі вийшло так: гості Нива забила перед самою перервою. На останній хвилині першого тайму Шестаков втік по правому флангу і виконав простріл уздовж воріт, який замкнув Ігор Мельник.

Другий тайм почався з перспективної атаки Полтави, яку з кута воротарського завершив Насібулін. Удар у півзахисника вийшов несильним, тому Новаку не склало труда зафіксувати м\’яч у руках. Відразу після цього стався, мабуть, ключовий момент, який визначив долю зустрічі. Даценко на підступах до штрафного майданчику Полтави порушив правила проти Мельника, за що побачив перед собою жовту картку. Вона стала для захисника другою – отже, йому довелося передчасно покинути межі поля.

На 61-й хвилині гостям вдалося провести ще одну результативну атаку правим флангом. Активний Шестаков виконав навіс у штрафний, а Григорій Баранець головою переправив м\’яч у сітку, 1:2.

Ілля Близнюк спробував переламати хід зустрічі, випустивши на поле свіжих футболістів. Однак бажаного ефекту вони не принесли. Крім дальнього удару полтавці ніяких проблем воротареві Ниви не створили. Інша справа гості з Тернополя. Далекий постріл Малюка парирував Кучинський, а удар зі штрафного у виконанні Яворського прийняла на себе поперечина. Ще двічі Полтаву від пропущених голів врятував воротар. У підсумку більше забитих голів глядачі не побачили.

Погода