ФК Полтава - 18-09-2012, 09:09 - sasa 167

\”Полтава\” вже шоста

\”Полтава\” вже шоста

Полтава – Миколаїв – 5:0
Івашко, 26, 88, 90 +2, Скепський, 44-пен., Кучеренко, 76
Полтава: Романенко, Одинцов, Даценко, Кучеренко, Жданов (Цапій, 65), Сагайдак, Бессалов, Козоріз (Бідненко, 58), Скепський (Сірик, 77), Кіцута (Зеленевич, 81), Івашко.
Миколаїв: Чуваєв, Зелді (Бобаль, 46), Леонідов, Волков, Семенина (Черник, 79), Тарасенко, Чорний, Давидов, Чучман, Голенков, Ліщук (Берко, 72).
Попередження: Ліщук, 61 – Козоріз, 51
Вилучення: Чучман, 75 (нецензурне висловлювання на адресу асистента арбітра)

17 вересня. Полтава. Стадіон \”Локомотив\”. 1300 глядачів.

Важко давалися \”Полтаві\” домашні матчі, як за змістом, так і по забитим голам. Але в цій грі футболісти повернули борги глядачам, видавши поки кращу гру в сезоні. На своєму полі так точно.

 

Полтавці потужно почали зустріч і до 7-ї хвилини повинні були вести в рахунку в два м\’ячі. Але, екс-ворсклянин Чуваєв, немов наклав закляття на свої ворота. Удар Козоріза головою після кутового прийшовся в поперечину. А через кілька хвилин, коли пробивав Сагайдак, м\’яч вдарився об одну стійку, потім в іншу і прилетів до рук Чуваева.

Наші гравці більше володіли м\’ячем, різноманітніше атакували, були націлені на ворота, багато били. І на 26-й хвилині добилися свого. Полтавцям вдалася швидка контратака. Гості втратили м\’яч у своїй атаці, Одинцов сам відібрав м\’яч, сам розігнав анатку і закинув м\’яч за спину захисникам у вільну зону на хід Івашку. Форвард вибіг осам на сам із Чуваєвим і пробив повз воротаря. Міг незабаром забити ще, але з кількох метрів ударив вище воріт, хоча ситуація була простіша, ніж коли забивав перший раз. Черговий прицільний удар завдає Бессалов, м\’яч, немов випущений з пращі потрапляє… у хрестовину! Містика та й годі.

І знову, як у минулому турі, наші футболісти збільшують перевагу в рахунку, заробляючи право на пенальті перед самою перервою. Кіцута віддавав пас на Скепського, а миколаївський захисник перехопив передачу рукою. Гості апелювали до арбітра, що Скепський був у офсайді, але м\’яч до нього не потрапив і невідомо чи потрапив би взагалі. Скепський ж знову реалізував пенальті.

У перерві гості провели заміну і на поле вийшов Матвій Бобаль, який міг би опинитися в \”Полтаві\”, грав у контрольних матчах, але не склалося. Нападаючий намагався, але не можу сказати, що його зусиль було достатньо, щоб змінити хід матчу. Господарі, відчуваючи, що гра виходить, не давали гостя перевести подих. Ні, разок миколаївці провели атаку, яку завершив ударом по воротах Семенина, але Романенко вибрав правильну позицію і відбив удар. Однак, це був лише епізод.

Гості погіршили своє становище, коли на 75-й хвилині Чучман голосно висловив незгоду з рішенням асистента арбітра. Висловив такими словами, що тут же побачив перед собою червону картку. І тут же господарі втілили перевагу в гол. Кіцута подав зі штрафного, Кучеренко пробив головою… правильно, у поперечину, але першим же добив відскочивший м\’яч ногою у сітку.

Після цього до фінального свистка \”Полтава\” не випускала \”Миколаїв\” з його половини. Моментів створили стільки, що страшно уявити цифри, якщо б реалізація була вище. Кураж зловили такий, що навіть шкода, що в чемпіонаті настає перерва. Від розгрому рятував Чуваєв (удари Сагайдака, Сірика), або м\’яч летів повз. Дуже хотів забити Сірик, але, він, немов перехопив естафету у Сагайдака по частині невезіння в завершальній стадії.

Добив ж гостей Івашко, записавши в свій актив ще два голи перед фінальним свистком. Спочатку його на удар вивів фланговою передачею Бідненко. М\’яч по дузі обігнув всіх захисників і форвард знову опинився один перед воротарем, сильно пробивши в ближній кут. А в компенсований час полтавці швидко розіграли кутовий, Бессалов зряче накинув такий собі \”парашут\” (можна порівняти з баскетболом, коли один гравець накидає м\’яч на кільце, а інший двома руками забиває зверху), а Івашко, з розбігу головою забиває м\’яч у сітку.

Яскрава перемога, маса моментів і хороша за якістю гра. Але це вже історія і, відпочивши, готуватися потрібно до наступних поєдинків, тому такі розгроми мають зворотний бік: можлива переоцінка власних сил, – повідомляє прес-служба містян.

 

Після цієї перемоги ФК \”Полтава\” вийшла на шосте місце в турніріний таблиці першої ліги, маючи в своєму активі 18 очок.

Погода