- 30-03-2013, 06:03 - sasa 177

Полтава здолала Зірку

Полтава здолала Зірку

На неякісному газоні та під дощем Максим Зеленевич приніс перемогу Полтаві 1:0. За Полтаву зіграли шість новачків.

 

Зима сильно попсувала поле Локомотиву – подекуди воно було зовсім позбавлене трави. Але навіть в таких умовах працівники стадіону зробили все можливе, аби матч відбувся. Пристосуватись до таких умов першими змогли господарі, які й створили низку моментів.

 

На 4 хвилині лівий півзахисник Зеленевич навісив на форварда Сірика, але той ударом головою не зумів завершити атаку. На 6 хвилині новачок Полтави Микуляк пробив без перешкод, але голкіпер Зірки ліквідував небезпеку.

 

Щодо новачків, то їх у Полтави традиційно було чимало: пару центральних захисників склали Лозинський (з Оболоні) та Жданов, праворуч діяв Конюшенко (теж повернувся з Оболоні), якого замінив Одінцов, ліворуч – Цапій. У центрі поля грали Даценко, замість якого пізніше вийшов Даньків, та Андрій Деркач (із Зімбру), ліворуч – Зеленевич, який в другому таймі поступився місцем на полі Кіцуті, праворуч – Дмитро Воробей (з Оболоні), під форвардом – Владислав Микуляк (з Буковини), замість якого вийшов Єгор Лугачов (Спартак, Арсенал), на вістрі – Сірик.

 

Гості теж в обороні не відсиджувалися і створили низку моментів. На 11 хвилині Насібулін прострілив у штрафну площу справа, але замкнути його пас ніхто не зумів. І на 17 хвилині гравці Зірки спромоглися організувати атаку, яка завершилася неточним дальнім ударом.

 

Після того аж до кінця тайму гра перемістилася в центр поля і моментів поменшало. Зате чимало було боротьби – обидві команди перш за все старалися досягти результату, а вже потім показувати цікаву гру.

 

На 43 хвилині кутовий у виконанні Зірки завершився перехопленням Полтави. Голкіпер вибив м’яча рукою, Лозинський не став виносити його в поле, а віддав низом на Сірика, той зробив кілька кроків вперед і видав діагональ на хід Зеленевичу. Прийнявши м’яч у центральному колі, Максим пройшов із ним майже до лінії штрафної, звідки обвідним ударом над голкіпером поклав м’яча майже в дев’ятку. Гол присвятили народженню сина в Анатолія Кіцути.

 

У другому таймі картина полі не змінилася за тим виключенням, що Полтава намагалася втримати результат, а Зірка пожвавила атакувальні дії. Але дощ, який розпочався по перерві, значно заважав командам, тому небезпечні моменти виникали лише після штрафних, кутових і дальніх ударів. Двічі свою команду рятував Максим Кучинський – на 68 хвилині він відбив удар головою Шавріна, а вже у доданий арбітром час після удару з гострого кута рикошетом від поперечини перевів м’яч на кутовий.

 

Склад Полтави: Кучинський, Конюшенко (Одінцов, 74), Жданов, Лозинський, Цапій, Даценко (Даньків, 80), Деркач, Зеленевич (Кіцута, 70), Воробей, Микуляк (Лугачов, 83), Сірик.

 

Євген БРИЖ

Погода