- 16-11-2010, 10:11 - sasa 175

Полтавці – чемпіони Європи з футзалу!

Полтавці – чемпіони Європи з футзалу!

Минулої неділі, 14 листопада, дефзбірна України в місті Вінтертур (Швейцарія) завоювала золоті медалі 3-го дефчемпіонату (для спортсменів з вадами слуху) Європи з футзалу.

У складі українців медалями нагороджено двох гравців з Полтави – Олександра Верещаку-молодшого та Ігоря Хазяїнова, а також одного з тренерів дефзбірної України полтавця Олександра Верещаку-старшого.

Вже на стадії групового турніру на команду України звернули увагу, як на одного із ймовірних фіналістів. Українці у групі \”А\” впевнено перемогли збірні Бельгії – 14:5, Швеції – 8:6 і Шотландії – 17:0. За підсумками змагань в усіх шести групах українці забили 37 м\’ячів у трьох матчах – це кращий показник серед усіх 23 чоловічих дефзбірних, які грали у Вінтертурі. Другий показник результативності на тому етапі був у голландців – 34 м\’ячі у трьох матчах.

Напевно, й самі українці почали вважати себе головними фаворитами і ледь не помилилися в цьому. Вже 11 листопада у матчі 1/8 фіналу дефзбірна України у надзвичайно важкому і драматичному протистоянні перемогла Білорусь, яка пробилася до плей-офф з третього місця у групі \”С\”, з мінімальним рахунком – 4:3. Нелегкою була й гра 1/4 фіналу, 12 листопада, з дефзбірною Туреччини, яку українці перемогли 6:3. А ось у півфіналі, 13 листопада, українці без проблем здолали міцну Голландію – 5:0. У цьому півфіналі зійшлися найбільш агресивні в атаці команди, в активі яких за перші 5 матчів дефчемпіонату Європи було найбільше забитих м\’ячів: 48- у голландців і 47 – в українців. Але у півфіналі захист українців відіграв настільки безпомилково, що агресивні форварди голландців вперше у Вінтертурі залишили поле без жодного забитого м\’яча!

Таким чином українці перевиконали свою програму-мінімум – вони їхали до Швейцарії, щоб покращити власне попереднє досягнення 2006 року, коли на Євро завоювали бронзові медалі.
Після перемоги у півфіналі мова вже пішла про програму-максимум – завоювання золотих медалей 3-го дефчемпіонату Європи. Перед фінальною грою українці мали незначну перевагу – кылька годин додаткового відпочинку. Адже інший півфінальний матч, в якому дефзбірна Росії перемогла Болгарію – 6:3, розпочинався у Вінтертурі на 4 години пізніше.

У фінальній грі дефзбірна України впевнено перемогла Росію – 5:1 і завоювала золоті медалі 3-го дефчемпіонату Старого Світу. А полтавці Олександр Верещака-старший і Олександр Верещака-молодший приплюсували цьогорічні золоті європейські футзальні медалі до минулорічного всесвітнього футбольного \”золота\”, яке вони вибороли на Дефлімпійських іграх на Тайвані.

Погода