Новини - 11-09-2015, 06:09 - sasa 156

Полтавці перемагають в усіх фіналах клубного чемпіонату світу з драгонботу

Полтавці перемагають в усіх фіналах клубного чемпіонату світу з драгонботу

У місті Рачице (Чехія) розпочався клубний чемпіонат світу-ICF (Міжнародної федерації каное) з веслування на човнах-драконах, на якому у складах різних українських команд виступає ціла група полтавців.

Як повідомив нашому сайту президент Полтавської федерації драгонботу Едуард Шевченко, за півтора дня змагань у Рачице полтавці завоювали вже 4 золоті медалі. Першим клубним чемпіоном світу став полтавець Станіслав Романченко, який 10 вересня у складі команди \”Мала флотилія\” (Київ) став чемпіоном у ветеранській номінації за 50 років на дистанції 200 метрів на 20-місних човнах-драконах. Тут \”Мала флотилія\” перемогла з результатом – 48,131 секунди. Офіційний протокол фіналу ветеранів див. – тут.

Згодом, 10 вересня, одразу четверо полтавців: Денис Камерилов, Едуард Шеметило, Артем Загній та Дмитро Баландін у складі команди \”Отамани\” (Львів) завоювали золоту медаль у першості серед чоловіків на 20-місних човнах-драконах на дистанції 500 метрів з результатом – 1 хвилина 59,076 секунди. Офіційний протокол фіналу чоловіків див. – тут.

Сьогодні, 11 вересня, у першій половині дня, у Рачице наші земляки також завоювали золоті медалі вже у першостях на 10-місних човнах-драконах. Станіслав Романченко у складі \”Малої флотилії\” переміг на дистанції 500 метрів (2:13,921). А полтавці у складі \”Отаманів\” завоювали як \”золото\”, так і \”срібло\” серед чоловіків на дистанції 500 метрів. Адже тут 20 веслувальників \”Отаманів\” розділилися на дві 10-місні команди – \”Отамани-1\” і \”Отамани-2\”. У фіналі першими були \”Отамани-1\” – 2 хвилини 10,086 секунди, \”срібло\” дісталося \”Отаманам-2\” – 2 хвилини 11,486 секунди. Вони випередили \”Малу флотилію\” (Київ), \”Рур\” (Німеччина), \”Клуб Мастер\” (Росія) і \”Хімік\” (Южний, Україна).

За словами президента Полтавської федерації драгонботу Едуарда Шевченка, наші земляки у Рачице зможуть завоювати ще більше медалей, адже попереду їх чекають першості в інших номінаціях – мікстах – як традиційних (чоловіки-жінки), так і вікових (чоловіки-ветерани).

Катерина БАБИЧ

Погода