- 25-11-2012, 07:11 - sasa 149

Полтавці продовжують перемагати у Харкові

Полтавці продовжують перемагати у Харкові

ХК “Космос” і ХК “Кальвадос” порадували своїх вболівальників черговими перемогами


У четвертому турі космонавти зустрічалися з “Харківськими Ведмедями”. Початок поєдинку виявився не надто вдалим для полтавчан – в середині періоду господарі двічі святкували взяття воріт. І лише під в кінці періоду полтавчанам вдалося забити – відзначився Дмитро Росіхін. У другому періоді команди обмінялися закинутими шайбами ( у гостей знову відзначився Росіхін) і за мінімальної переваги “ведмедів” команди пішли на заключну перерву. У третьому періоді “Космосу” вдалося переламати хід поєдинку. За п’ять хвилин до закінчення гри Костянтин Нижниченко зрівнює рахунок, а за декілька секунд до завершення матчу Павло Матусевич приносить полтавчанам перемогу.

 

Інша полтавська команда – ХК “Кальвадос” протистояв ХК “Динамо”. Першими рахунок відкрили гості – найкращий бомбардир команди Ельдар Махмудов після передачі Івана Єсаулова запалив червоне світло за воротами харків’ян. На четвертій хвилині травми зазнав основний голкіпер господарів, що призвело до перестановок у складі. Проте такий перебіг не знітив динамівців – шайби Віталія Доленка та  Олександра Сірого дозволили їм вийти вперед. До перерви полтавчанам вдалося ще два рази закинути (Кладковий та Єсаулов), однак харків’яни відповіли шайбою Самарського. Другий період виявився менш результативним. Спочатку Махмудов вивів “Кальвадос” вперед, а згодом Віталій Доленко зрівняв рахунок – 4:4. На початку третього періоду команди знову обмінялися закинутими шайбами – Ігор Яременко відзначився за полтавчан, а Валерій Самарський за “Динамо”. Вирішальними виявилися заключні хвилини, коли Олександр Конопльов у меншості в черговий раз вивів свою команду вперед, а під занавіс зустрічі Владислав Кладковий поставив остаточну крапку – 7:5 на користь “Кальвадосу”.

У п’ятому турі “Кальвадос” зустрічався з “Альянсом” з міста Змієва. Цей матч став бенефісом Владислава Кладкового, який записав до свого активу хет-трик. Саме його шайба у третьому періоді принесла вольову перемогу полтавчанам.  На даний момент “Кальвадос” очолює турнірну таблицю, маючи в своєму активі 10 очок.

 

Володимир ХОМІЧ

Погода