- 20-02-2022, 10:02 - admin 12873

«Полтавчанка» побореться за виживання

За підсумками першої частини чемпіонату волейбольний клуб «Полтавчанка» потрапив до квартету команд, які боротимуться за 7-10 місця.
«Полтавчанка» побореться за виживання

У жіночій волейбольній Суперлізі настає найгарячіша пора – пора розподілу підсумкових місць у турнірній таблиці.

На першому етапі, який умовно можна назвати регулярним чемпіонатом, команди визначали, хто побореться за нагороди, а хто – за виживання.

Перед останнім туром першого етапу, який відбувався в Житомирі, «Полтавчанка» вже не мала шансів потрапити до чільної «шістки». Можливо, саме це вплинуло на мотивацію команди. Якщо поразка від номінально сильнішого житомирського «Полісся» була прогнозованою, то програш тернопільський «Галичанці» у трьох партіях практично без боротьби трохи здивував. Особливо на фоні того, що цього суперника полтавки вже обігрували в першому турі. Втім, це не вплинуло на стратегічно важливу восьму позицію нашої команди.

Що далі?

Далі «Полтавчанка» побореться за виживання разом з житомирським «Поліссям», рівненською «Регіною» та тернопільською «Галичанкою». Результати першого етапу не те, щоб повністю анулюються, але дають невелику перевагу тим командам, які зайняли більш високе місце. Так, «Полісся» розпочне другий етап з доробком у три очки, «Полтавчанка» – два очки, «Галичанка» – одне очко, а «Регіна» – нуль очок.

Команди зіграють два тури, де зустрінуться кожна з кожною. Перший тур відбудеться 3-6-го березня в Полтаві, а другий – 17-20-го березня в Житомирі.

Завдання «Полтавчанки» – фінішувати на першому або другому місці квартету, оскільки остання команда, згідно регламенту, залишить Суперлігу, а передостання – зіграє перехідні матчі з другою командою вищої ліги.

Фото – Прес-служба СК “Прометей” (Кам’янське)

Погода