Волейбол - 13-11-2021, 02:11 - admin 3755

«Полтавчанка» програє обидва домашні матчі

Наша команда поступилася южненському «Хіміку» та вінницькому «Добродію-Медуніверситету-ШВСМ».
«Полтавчанка» програє обидва домашні матчі

Наш сайт давно не писав про жіночий волейбол, але є привід зробити це знову. У п’ятницю-суботу команда «Полтавчанка-ПНПУ» провела два домашні матчі в рамках 4-го туру Суперліги.

Зміна курсу

Раніше президент «Полтавчанки-НПУ» Ігор Слинько декларував курс розвитку клубу, який був націлений на вихованок полтавського волейболу. Час показав, що вирішити задачу виходу до Суперліги полтавки змогли, а ось закріпитися в елітному дивізіоні, не користуючись послугами великої кількості досвідчених іногородніх гравчинь не вдалося.

Урешті, за рахунок того, що друга команда житомирського «Полісся», яка здобула право підвищитися в класі по спортивному принципу, відмовилася грати в Суперлізі, «Полтавчанка» зберегла своє місце серед кращих волейбольних команд країни.

Змінився й принцип комплектації. Напередодні старту нового чемпіонату колектив поповнили досвідчені гравчині: Євгенія Баєва, Анна Стороженко й Ганна Дубова. Додала потужності полтавській атаці Анна Шумейко. З минулорічного складу залишилися Ксенія Мазур, Катерина Слинько, Марта Щербак, Катерина Пономаренко, Тетяна Музиченко та Таміла Донець. Знайшлося місце в заявці й для молоді: Каріни Сіряцької, Антоніни Біленко, Юлії Дінець, Олександрі Романенко та Анастасії Габель. Проте час цих волейболісток прийде трохи пізніше.

І найголовніше – в сезон «Полтавчанка» увійшла з новим головним тренером. Влітку команду прийняв досвідчений фахівець Сергій Побережченко.

Вдалий старт, а потім щось пішло не так

Під керівництвом Побережченка «Полтавчанка» з урахуванням великої кількості нових гравчинь непогано провела перший домашній тур, взявши чотири очки з шести можливих. Далі відбулося щось не дуже зрозуміле. Головний тренер полтавок покинув свій пост. Офіційне формулювання – «через сімейні обставини».

Його обов’язки почав виконувати президент клубу Ігор Слинько. Під його керівництвом наша команда без особливих шансів поступилися запорізькій «Орбіті», дніпровській «Аланті» та кам’янському «Прометею». Тому на домашній тур, який проходив цієї п’ятниці й суботи, покладалися певні надії. Скарбничку потрібно було поповнювати очками.

Вінниця поки не по зубам, а «Хімік» – зовсім інший рівень

В основному ці надії були пов’язані з першим ігровим днем. Саме тоді «Полтавчанка» грала в спортивному комплексі ПЗМС проти вінницького «Добродія-Медуніверситету-ШВСМ». Вінничанки знаходилися не набагато вище в турнірній таблиці, тому очікувалася як мінімум вперта боротьба.

Вона і була в кожній партії. Проте, на жаль, таких партій було всього три й виграли їх не господарки. У першому сеті «Полтавчанка» вела 20:16. Після тайм-ауту гостям вдалося краще провести кінцівку партії й перемогти з рахунком 25:23.

По ходу другого сету «Полтавчанка» також періодично лідирувала, але знову гірше провела кінцівку. Результат той самий – 25:23 на користь вінничанок. Третій сет дався гостям ще легше – 25:21 і підсумкові 3:0 за сетами.

А вже сьогодні «Полтавчанка» грала проти віце-чемпіона країни – южненскього «Хіміка». Змагатися з цією командою було складно, хоча наші дівчата старалися. Щось схоже на інтригу з’явилося лише наприкінці третього сету, але в цілому «Хімік» контролював ситуацію й здобув упевнену перемогу з рахунком 3:0 (25:20, 25:15, 25:23).

Таким чином, у полтавок так і залишилося чотири очки й поки восьме місце з десяти команду у турнірній таблиці. 5-й тур для «Полтавчанки» пройде 3-4-го грудня в Луцьку. Там команда Ігоря Слинька зіграє важливий матч проти прямого конкурента в боротьбі за виживання – рівненської «Регіни» та місцевої «Волині», яка поки йде в середині турнірної таблиці.

Погода