Новини - 24-03-2010, 07:03 - sasa 221

Полтавець у пух і прах розбив українського олімпійця

Полтавець у пух і прах розбив українського олімпійця

Чемпіоном України з гірськолижного спорту у спеціальному слаломі став полтавець Ігор Вахненко.


На трасі гірськолижного комплексу \”Красія\” наш земляк за підсумками двох спусків показав результат 1 хвилина 37,97 секунди. Срібним призером чемпіонату України став киянин Ростислав Фещук, який представляв Україну на Олімпійських іграх у Ванкувері. Олімпієць програв полтавцю величезний, за мірками гірськолижного спорту, час – більше 1 секунди (його результат – 1 хвилина 39,16 секунди).

Цікаво, що полтавець Ігор Вахненко вже п\’ятий рік поспіль стає чемпіоном України зі спеціального слалому. Але наш земляк лише двічі був кандидатом на участь в Олімпійських іграх – 2006 року в Турині і 2010 року у Ванкувері. Прикро, що на двох останніх Олімпійськиї іграх честь України захищали ті гірськолижники, яких наш земляк щоразу легко перемагав на національних чемпіонатах. Напевно, у нашій країні існує дві спортивні номінації: одна – для самих спортсменів, друга – виключно для чиновників.

Серед жінок срібним призером чемпіонату України зі спеціального слалому стала полтавка Оксана Кущ (Мащакевич). Наша землячка показала результат – 1 хвилина 49,08 секунди.

Ігор ЧЕРЧАТИЙ

Погода