Новини - 22-08-2015, 10:08 - sasa 140

Полтавець уперше в історії став чемпіоном світу з авіамоделізму

Полтавець уперше в історії став чемпіоном світу з авіамоделізму

В Улан-Баторі (Монголія) відбувся чемпіонат світу-FAI (Міжнародної федерації авіамодельного спорту), в одній із номінацій якого полтавець майстер спорту міжнародного класу В\’ячеслав Александров став чемпіоном світу.

Наш земляк змагався у номінації F1C (повітряний бій), в якій виступали 45 учасників з багатьох країн світу. В\’ячеслав Александров без втрат жодного очка пройшов усю турнірну дистанцію. У кваліфікації він набрав максимальну кількість очок за підсумками 7-ми раундів – 1320, у першому раунді фіналу – також максимальні 300 очок. Перед заключним раундом фіналу у цій номінації на перемогу претендували 7 повітряних \”бійців\”, які мали у своєму активі однаково максимальну кількість очок. Але 8-й раунд світового чемпіонату всіх розставив по місцях. Полтавець В\’ячеслав Александров і тут виступив відмінно, набравши максимальні 600 очок.

У підсумку наш земляк набрав абсолютний максимум – 2220 очок і став чемпіоном світу. У генеральній класифікації В\’ячеслав Александров випередив срібного призера Роя Саммерсбі з Австралії (2187 очок) і бронзового – Жань Гао з Китаю (2077 очок).

Підсумковий протокол чемпіонату світу з авіамодельного спорту у номінації F1C див. – тут.    

Катерина БАБИЧ

Погода