Останні новини - 01-04-2010, 02:04 - sasa 233

Полтавські новачки “Буковини”

Полтавські новачки “Буковини”

На початку цього року чернівецьку «Буковину» поповнили гравці, які не тільки народилися на Полтавщині, але й в різні роки виступали за «Ворсклу». Хто за основу, а хто за дубль.

Сергій Дяченко

Народився 22 листопада 1984 року в Полтаві. Батько Сергія – Анатолій Дяченко у 1972 – 1982 роках з успіхом захищав ворота полтавського «Колосу», який виступав у другій союзній лізі. Зрозуміло, що новачок «Буковини» був знайомий з «грою мільйонів» ще змалку. Приємно, що й сьогодні, тоді ще 12-річний, Сергій Дяченко пам’ятає протистояння між полтавською «Ворсклою» та нашою «Буковиною» у сезоні – 1995/1996. У тому сезоні клуби з Чернівців і Полтави боролися за вихід у вищу лігу. Сергій, напевно, і гадки не мав, що через чотирнадцять років отримає запрошення у «Буковину» та переїде у Чернівці. Що ж, тепер Дяченкові – молодшому доведеться завойовувати симпатію вибагливого буковинського уболівальника, який прагне бачити футбол високого ґатунку.

У командах майстрів Сергій Дяченко дебютував тоді, коли йому не виповнилося і 16 років. Його тодішня команда «Ворскла – 2» (Полтава) грала з клубом «Електрон» (Ромни). Загалом у полтавській «Ворсклі» (перша та друга команди, дубль) Дяченко зіграв 176 матчів, у яких забив 20 голів. Кваліфікованого півзахисника неодноразово залучали до основного складу полтавської команди, де він отримав багато уроків футболу, які допоможуть йому у футбольній кар’єрі.

У сезоні – 2008/2009 півзахисник відіграв за дніпродзержинську «Сталь» та кіровоградську «Зірку», за які провів 21 поєдинок (5 голів). Цю першість України Сергій Дяченко розпочинав у МФК «Миколаїв», який є конкурентом «Буковини» за вихід у першу лігу.

Зараз 26-річний півзахисник – гравець чернівецького клубу. Сергій дуже сподівається на те, що саме у Чернівцях він знайде свою команду. У контрольних поєдинках Сергій Дяченко продемонстрував непогану гру, тому можна припустити, що новачок отримає місце в основному складі своєї нової команди.

«У «Буковині» мені сподобалося, – сказав нам Сергій під час розмови. –  Я зрозумів, що потрапив у команду, де панує чудовий мікроклімат, а її гравці сповнені бажання виконати свою роботу як найкраще. Я завжди ставлю перед собою лише максимальні цілі, тож сподіваюся що мені, разом з клубом, вдасться самореалізуватися.»

Сергій Дяченко півзахисник. Народився 22 листопада 1984 року. У чемпіонаті України (ДЮФЛ) виступав за команди ДЮСШ ім. Горпинка. Грав на професійному рівні у клубах «Ворскла – 2» (Полтава) – 2000 – 2005, «Ворскла» (Полтава, дубль) – 2004 – 2007, «Ворскла» (Полтава) – 2002 – 2007, «Сталь» (Дніпродзержинськ) – 2008, «Зірка» (Кіровоград) – 2009, МФК «Миколаїв» – 2009. У командах майстрів провів 198 матчів (27 голів).

Владислав Рудченко

Свого часу 24 – річний гравець, який діє на правому фланзі захисту, був капітаном дублюючого складу полтавської «Ворскли». Кольори дублю вищолігового колективу Владислав захищав впродовж трьох сезонів. За дублюючий склад «Ворскли» новачок «Буковини» відіграв 73 матчі, у яких забив 4 голи. Залучали Владислава і до поєдинків основи клубу з Полтави. Зокрема, у 2007 році Рудченко грав у Кубку України проти ФК «Харків» та був у заявці на матч із донецьким «Шахтарем».

У другій половині 2008 року Владислав Рудченко перейшов у клуб «Сталь» (Дніпродзержинськ). Сезон – 2008/2009 Владислав може занести собі в актив. Провівши за «Сталь» 23 матчі (3 голи), Рудченко повернувся у Полтаву, де розпочав виступи на друголіговий місцевий клуб. Вже з ФК «Полтава» Владислав Рудченко перейшов у чернівецьку «Буковину».

На жаль, через травму Владислав пропустив багато контрольних матчів нашої команди. Рудченко вийшов на поле у матчі «Буковини» однієї з кращих аматорських футбольних колективів Івано – Франківської області «Тепловик». Владислав відіграв другий тайм. Гра новачка залишила приємне враження. Одразу видно, що Владислав Рудченко володіє бійцівськими якостями, які вкрай необхідні будь – якому футболістові. Владислав сподівається, що йому вдасться прижитися у «Буковині». «У Чернівцях зараз створюються команда з духом переможця. Мені дуже хочеться закріпитися в основному складі «Буковини» та тривалий час виступати в Чернівцях», – сказав Владислав Рудченко.

Владислав Рудченко захисник. Народився 5 червня 1986 року в Лубнах Полтавської області. Зріст – 176, вага – 74. Виступав у командах «Ворскла» (Полтава), «Ворскла» (Полтава, дубль), «Сталь» (Дніпродзержинськ), ФК «Полтава».

Олександр Донець

Народився 8 листопада 1984 року в Полтаві. Новачок «Буковини» у командах майстрів дебютував у 2004 році. Тоді Олександр захищав кольори житомирського «Полісся». Однак, більша частина футбольної кар’єри Олександра Донця пов’язана з полтавською «Ворсклою». Олександр виступав за «Ворсклу – 2» (Полтава) та дублюючий склад полтавчан. Залучався Донець і до лав вищолігової полтавської «Ворскли». У 2007 році Олександра Донця заявляли на матчі «Ворскли» з київським «Динамо», донецьким «Металургом», сімферопольською «Таврією» та охтирським «Нафтовиком – Укрнафтою». На рахунку цього футболіста також гра у Кубку України проти донецького «Шахтаря».

До приходу в «Буковину» Олександр Донець також пограв у дніпродзержинській «Сталі». Відтепер Олександр захищатиме кольори чернівецького клубу. Приємно, що Донець непогано проявив себе під час зборів у Дніпропетровській області. Саме завдяки вдалим діям Олександра на правому фланзі атаки «Буковини», наші форварди засмучували голкіперів суперників.

Як зазначив Олександр Донець, він задоволений тим, що йому надали шанс пограти у чернівецькій команді. «Буковина» – клуб з іменем. Тут грають кваліфіковані футболісти, які мають досвід виступів у вищому дивізіоні. Мені хочеться зробити свій внесок в успішний виступ буковинського клубу у цьому сезоні», – сказав новачок нашої команди.

Олександр Донецьпівзахисник. Народився 8 листопада 1984 року в Полтаві. Зріст – 179, вага – 70. Виступав у командах майстрів «Полісся» (Житомир) – 2004, «Ворскла – 2» (Полтава) – 2004 – 2005, «Ворскла» (Полтава, дубль) – 2004 – 2008, «Ворскла» (Полтава) – 2007, «Сталь» (Дніпродзержинськ) – 2008. У професійних командах провів 116 матчів (6 голів).

Максим Лубенець нападник. Народився 28 липня 1986 року в Гоголево Полтавської області. Зріст – 177, вага – 72. Захищав кольори команд «Полісся» (Житомир) – 2004, «Ворскла» (Полтава) – 2007 – 2008, «Ворскла» (Полтава, дубль) – 2006 – 2008, ФК «Полтава» – 2008, «Шахтар» (Свердловськ) – 2009. У командах майстрів зіграв 93 зустрічей (15 голів).

Крім того за “Буковину” грають воротар Микола Збарах та Ярослав Іщенко. Перший 1993 року виступав за “Ворсклу”, а другий вихованець місцевої ДЮСШ “Молодь”.

За матерілами офіційного сайту «Буковини»

Погода