- 10-02-2010, 07:02 - sasa 251

Ротань грає у хокей

Ротань грає у хокей

Відбулися матчі другого туру Чемпіонату області з хокею. Став відомий третій півфіналіст. Ним став диканський ”Старт”, який вчора легко переміг ХК ”Kотельва” з рахунком 8:2. А от у  групі D все вирішиться в останньому турі.    

 ХК ”Старт” (Диканський район) – ХК ”Котельва” 8:2 (2:1,6:1)

(Вас. Смутко-2, Вік. Смутко, Конопльов-3, Черняк, Маличенко – Михайличенко, Гриценко)
 
З перших хвилин стало видно, що команди різного класу. ”Старт” виглядав краще свого суперника у всіх компонентах гри. Вже на 4-й хвилині рахунок став 1:0. Вихід два проти одного вдало реалізував Василь Смутко. Одразу після цього у диканців з’явилася нагода збільшити рахунок. Маючи чисельну перевагу (на 2 хвилини за грубість був вилучений гравець ”Котельви”) Конопльов втік на побачення з голкіпером проте переграти його не зумів. Що не вдалося зробити у більшості було зроблено у рівних складах. Після помилки захисників Віктор Смутко подвоїв рахунок. Та майже одразу гості одну шайбу відквитали. Її на свій рахунок записав Михайличенко.

У другому періоді на льоду була лише одна команда. ”Старт” повністю володів перевагою, що вилилося у 6 закинутих шайб. Спочатку дублем відзначився Конопльов. Потім по шайбі на свій рахунок записали Черняк та Маличенко. На 14-й хвилині хет-трик оформив Конопльов, а за хвилину розгром довершив Василь Смутко. Єдине на що спромоглися гості – ще одна закинута шайба у виконанні Гриценка.

ХК ”Полтава” – ХК ”РРС”(Полтава) 5:0 (1:0,4:0)

(Татарінов-2, Дружинін, Махмудов, П. Ротань-мл.)  

За схожим сценарієм розвивалися події і в другому матчі вечора. У першій половині боротьба була більш-менш рівною. Хоча вищий клас ХК ”Полтави” давався взнаки. На третій хвилині прекрасну нагоду відкрити рахунок мав Марусич, але його кидок з п’ятачка пройшов поруч зі стійкою. Наступна атака господарів була більш вдалішою. Невідпорним кидком шайбу у ворота ”РРС” закинув Татарінов. ”Полтава” мала ще низку нагод, щоб збільшити рахунок та на заваді ставав голкіпер номінальних гостей Валентин Радченко. Саме завдяки його блискучій грі ”РРС” пішов на перерву маючи в пасиві лише одну пропущену шайбу.

Зі стартовим свистком по перерві натиск на ворота Радченка посилився. ”Полтава” закрила ”РРС” на його половині, даючи змогу лише іноді входити в свою зону. Така тактика швидко дала свої плоди. Після чергової швидкої атаки Радченко помилився на виході і відкинув шайбу прямо на ключку Татарінову, якому тільки й залишалося, що переправити каучуковий диск у порожні ворота. Мабуть це і стало переломним моментом. Надалі ”РРС” як то кажуть посипався і пропустив за 3 хвилини три шайби. На 15-й хвилині Павло Дружинін реалізував вихід віч-на-віч. У наступній атаці четверту шайбу закинув Ельдар Махмудов – один із найактивніших у складах обох команд. А остаточну крапку у зустрічі поставив Петро Ротань молодший, наблизивши свою команду до півфіналу. Тепер, щоб вийти до четвірки кращих ХК ”Полтава” треба, щоб ”Космос” не виграв у ”РРС” з різницею у 5 і більше шайб.     

У четвер відбудуться заключні матчі групового турніру. У групі С зустрінуться ХК ”Kотельва” та ХК ”Кремінь” (Кременчук). Початок матчу о 18 годині. А о 19.30 на лід вийдуть полтавські ХК ”Космос” та ХК ”РРС”. Місце проведення незмінне – ковзанка у парку ”Перемога”.

Володимир ХОМІЧ

Погода