Новини - 03-09-2009, 05:09 - Nash 227

Полтавський фанат розбив носа працівнику міліції

Полтавський фанат розбив носа працівнику міліції

Минулого тижня Полтава потерпала від столичних фанатів. 23 серпня, перед грою «Ворскла» – «Динамо», 30 киян набрали продуктів в одному супермаркеті, налякали працівників магазину і намагалися втекти.

Але міліцейська оперативна група затримала всіх. Потім фанатів «депортували» додому. Тож гру вони не подивились. Також постаралися і полтавські фанати. Під час матчу один із них розбив працівнику міліції носа. Правову оцінку цих дій дасть прокуратура.
А вже на грі «Ворскли» з «Бенфікою» в Полтаві, 27 серпня, полтавські фани знову бешкетували.

– Ще до цього стосунки фанатів із міліцією складалися дуже добре, – говорить Юрій Сулаєв, начальник сектору зв\’язків із громадськістю обласної міліції. – На охорону громадського порядку під час матчу Ліги Європи було задіяно 500 працівників міліції. Незважаючи на п\’ять міліцейських кордонів догляду, вболівальники змогли пронести дві димові шашки (вся піротехніка на стадіоні – поза законом). Їх вони і спалили під час матчу.

Юрій Васильович говорить, що після гри вболівальники пе-решкоджали діям правоохоронців і не давали затримати винуватців. Найбільш активних у кількості п\’яти чоловік затримали за хуліганство.

–  Нам набридло, що не дозволяють проносити на фанат-ський сектор атрибутику, не пояснюючи причини, – говорить Федір (ім\’я змінене), представник фан-руху. – Тому ми вирішили палити піротехніку на знак протесту. На секторі нас не чіпали. Але коли після матчу ми виходили зі стадіону, міліціонери почали нас просто бити.

Федя говорить, що дісталося всім. Тобто не тільки тим, хто порушував правила поведінки. За словами хлопця, у міліцію забрали не п\’ять фанатів, а більше. Говорить, що один із фанатів уже засвідчив побої в судмедекспертизі. Уболівальники хочуть бойкотувати наступну домашню гру. Своє бачення проблеми вони виклали в ЗМІ, в листі до керівництву клубу.

Поки що до прокуратури з приводу неправомірних дій людей у погонах не зверталися, підкреслив Юрій Сулаєв.

А.Іванов
\”Коло\”, №36(376), 03.09.2009

Погода