Новини - 23-11-2010, 12:11 - sasa 209

Полтавський фінал у Будапешті

Полтавський фінал у Будапешті

В Угорщині у рамках проведення 2-го міжнародного турніру з панкратіону пройшов чемпіонаті світу у розділі комбат граплінг, молодіжний чемпіонат світу у розділі агон та міжнародний турнір у розділах граплінг гі, граплінг ноу-гі й агон.

У змаганнях взяли участь два полтавці – Віктор Блащак і Олександр Дряпак, які, незважаючи на те, що виступали в одній ваговій категорії – 55 кг, завоювали на двох 6 медалей міжнародного турніру.

Унікальний випадок трапився у турнірі з граплінгу (стиль – гі), де у фінальному єдиноборстві зустрілися два полтавці! В 1/4 фіналу Дряпак переміг Бенце Боганша (Угорщина), а Блащак – Луку Кріча (Хорватія). У півфіналах Дряпак виграв у Жолта Кундрака (Угорщина), а Блащак – у Володимира Тодераша (Україна). У вирішальному протистоянні двох полтавців Олександр Дряпак переміг Віктора Блащака. Подібний \”полтавський\” фінал міг відбутися і в іншому стилі граплінгу (ноу-гі), але, на жаль, Дряпак у півфіналі програв українцю Володимиру Козлову, якого у фіналі переміг інший полтавець – Блащак. Та Дряпак тут виборов бронзову медаль. А потім у панкратіоні (стиль – гі) обидва полтавці Віктор Блащак і Олександр Дряпак дружно завоювали бронзові медалі.

Загалом у Будапешті українські майстри панкратіону – одного з найстаріших видів боротьби, який уходив до програм Олімпійських ігор у стародавній Греції – вибороли 47 медалей (24 золоті, 11 срібних, 12 бронзових). Два полтавці завоювали 6 медалей: Віктор Блащак – 3 (1 золота, 1 стрібна, 1 бронзова), Олександр Дряпак – 3 (1 золота, 2 бронзові).

Погода