Матчі - 29-10-2022, 06:10 - admin 10105

Повернення на переможну стежину?

Після трьох матчів без перемог «Ворскла» бере три очки в поєдинку з «Минаєм».
Повернення на переможну стежину?

“Ворскла” (Полтава) – “Минай” (Минай) 2:0 (1:0)

Протокол матчу

Нічия проти «Динамо», яку «Ворскла» привезла з Києва в крайньому турі, не вселяла великого оптимізму.

Було помітно, що в команди Віктора Скрипника ще вистачає проблем, а серія без перемог досягла позначки в три матчі. Перед звітним туром виникало питання: якщо не вигравати в «Миная», тоді в кого? З іншого боку, команди, які очолює Володимир Шаран завжди є бойовими й добре вміють нав’язувати супернику свій футбол. Тому битва за очки очікувалася ще та.

Без уболівальників, але з ними

Номінально матч був домашнім для «Ворскли», але проводився якраз на домашньому стадіоні «Миная». А особливості його розташування такі, що ледь не кожен бажаючий через сітчастий паркан може спостерігати за грою, знаходячись відносно недалеко від поля. До того ж, на трибунах перебували гравці молодіжних команд та персонал обох клубів. Тому, незважаючи на те, що формально через війну матч проводився без глядачів, який не який звуковий супровід у нього був. Ті ж, хто не знаходився біля стадіону або дивилися телевізійну трансляцію, або переглядали live-результати матчу в Інтернеті.

Стартова активність «Миная», яка звершилася… голом «Ворскли»

Початок матчу пройшов під знаком стартової активності номінальних гостей. Фізично міцні гравці «Миная» вигравали більше єдиноборств, непогано пресингували та намагалися створювати гостроту біля воріт Різника. Уже на 6-й хвилині Твердохліб, ледь увійшовши до штрафного майданчика під кутом до воріт, з лівого флангу завдав несильного удару, який лише розім’яв голкіпера «Ворскли».

Підопічні Володимира Шарана продовжували тиснути на оборону «Ворскли» й пропустили. На 19-й хвилині далася взнаки вища індивідуальна майстерність атакуючих гравців полтавців. Олійник з Юрченком «сплели» хорошу комбінацію в центрі поля, результатом якої став вихід на ударну позицію Сефері. Легіонер «Ворскли», знаходячись в районі правого кута штрафного майданчика суперника, сильно пробив у дальній кут воріт і «прошив» Бандуру – 1:0.

Кінцівка тайму теж за «Минаєм»

Після голу гра вирівнялася. Однак приходив до тями «Минай» не довго. Десь з 30-ї хвилини закарпатці почали створювати більш серйозні гольові моменти біля воріт «Ворскли». На 30-й хвилині подача кутового з правого флангу завершилася дуже неприємним рикошетом від коліна Сефері. М’яч пішов у протихід Різнику і тут воротар вже вкотре підтвердив, що такі моменти для нього – не вирок. Швидко згрупувавшись, Дмитро перевів м’яча на  кутовий.

На 42-й хвилині після навісу Кулієва з хорошої позиції прямо перед воротами пробивав головою Воробчак – мимо. А завершив перший тайм сильний дальній удар Нємчанінова. Різник відбив перед собою і, на щастя, ніхто з суперників на добивання не встиг.

Другий гол, який остаточно заспокоїв гру для «Ворскли»

Другий тайм розпочався з обопільних атак, в яких більш майстерною й результативнішою знову була «Ворскла». На 64-й хвилині Юрченко, Сефері й Кравець розіграли комбінацію, яка завершилася забіганням лівого захисника полтавців і прострілом вздовж воріт. Захисники та воротар «Миная» лише спостерігали як Марлісон з кількох метрів «закочує» м’яча в порожні ворота – 2:0.

Складно сказати, як би далі пішла гра, якби закарпатцям вдалося відіграти один гол уже через дві хвилини. А такий шанс був! Воробчак навісив з правого флангу, а Твердохліб з близької відстані наніс удар головою, проте влучив у поперечину. Після цієї невдачі «Минай» остаточно зневірився в тому, що може відігратися. Не допомогли й заміни Володимира Шарана.

Кінцівка матчу пройшла під знаком атак «Ворскли»

Наприкінці зустрічі «Минай» намагався йти вперед й не завжди встигав повернутися в оборону повним складом. Ось тут «Ворскла» нарешті почала впевнено виглядати по грі. Хороший удар зі штрафного в виконанні Кравця «виловив» у нижньому лівому куті своїх воріт Бандура. А вже у компенсований час воротар «Миная» в стрибку перевів на кутовий хороший удар у дальній кут в виконанні Нестеренка, який вийшов на заміну замість Бацули.

У закарпатців на заміну встиг вийти колишній нападник «Ворскли» Коломоєць. Було видно, що Юрій дуже хоче забити, але крім фолу на Різнику, намаганні «намалювати» пенальті та жовтої картки за відмашку від Марлісона більше нічим не запам’ятався.

Якщо дивитися на останні 10-15 хвилин гри, то перемога «Ворскли», ніби, й не викликає сумнівів. Проте в ігрових проміжках від старту поєдинку та між голами підопічні Віктора Скрипника не демонстрували цілісної та змістовної гри.

Думається, що як для гравців, так і для тренера зараз головне – результат. Після перемоги над «Минаєм» «Ворскла» точно підніметься в турнірній таблиці. А ось на скільки сходинок – покажуть результати решти матчів туру.

Олександр Данник

Фото – УПЛ

Погода