ФК Полтава - 08-04-2013, 11:04 - sasa 299

Президент Карлівки хоче бачити команду в першій лізі

Президент Карлівки хоче бачити команду в першій лізі

«УкрАгроКом» (Головківка) – ФК «Полтава-2-Карлівка» (Полтава) – 0:0 
1 тур. 06.04.13 р. 15.00, с. Головківка, стадіон «ГОЛовківський», 425 глядачів, + 15 градусів.
Арбітр: Олександр Жуков (Харків).
Асистенти арбітра: Олексій Вітт, Владислав Сухомлинов (обидва – Київ).
4-й арбітр: Роман Калита (Кіровоград).
Інспектор: Сергій Михайлов (Бердянськ).
«УкрАгроКом»: 33.Швець, 17. Мамонов (9. Вдовіченков, 46 хв.), 5. Ломко, 4.С. Пономаренко, 13. Радевич, 7. Батраченко, 20. Волков (2. Дяченко, 70 хв.), 21. Сирота, 8.Каліновський (6.Зайнчковський, 46 хв.), 11. Горобець, 22. Рябцев (25. Фальковський, 67 хв.).
Запасні: 1. Ніколаєв, 29.Боровський, 3. Місюра.
Головний тренер: Юрій Гура.
ФК «Полтава-2-Карлівка»: 1. Вітів, 13. Зозуля, 8. Тарганчук – кап. ком., 5. Полуницький, 4. Голованьов, 11. Обревко (22. Добрянський, 21 хв.), 7. Коваленко, 17. Ничипорук (2. Плієв, 83 хв.), 18. Синьогуб, 10. Марченко (14. Масюк, 72 хв.), 19. Фоміч (20.Гриценко, 88 хв.).
Запасні: 66. Яковченко, 3. Поляниця, 6. О.Пономаренко.
Головний тренер: Андрій Зав’ялов.
Попередження: Волков (43 хв.), Зайнчковський (86 хв.) – Синьогуб (25 хв.), Зозуля (27 хв.), Марченко (50 хв.), Голованьов (77 хв.).
Вилучення: Синьогуб (33 хв., повторне попередження).

До гри

Напередодні гри відбулася зустріч керівництва футбольного клубу «Карлівка» з гравцями й тренерським складом команди, де були підведені підсумки роботи у період зимової перерви, проаналізовано результати контрольних матчів на останньому зборі в Туреччині, а також чітко окреслені завдання на весняну частину змагань. Президент клубу Андрій Сокіл сказав, що не проти бачити своїх підопічних серед команд першої ліги, тож, уже в нинішньому сезоні потрібно боротися за I-II місце у своїй групі.

Навколо гри

Волею календаря у стартовому турі полтавці зустрічалися з лідером групи, командою, яка також ставить завдання підвищення в класі, колективом, що на першому етапі був найнезручнішим суперником – саме у матчах із «УкрАгроКомом» було втрачено одразу п’ять очок (0:0 у Полтаві й 0:2 на виїзді). Отже, на уболівальників чекав захоплюючий поєдинок. Не стала на заваді й погода – на вулиці було тепло і сонячно, хоча зранку було похмуро й моросив дощик. В ідеальному стані було й поле місцевого стадіону, розташованого у, напрочуд, мальовничому місці поряд із церквою.

 

Здавалося, що ніхто і ніщо не може завадити футболістам продемонструвати хорошу гру. Але іншої думки був арбітр матчу Олександр Жуков, який не побоявся на священній території, поблизу Храму, взяти гріх на душу, перетворивши першу 45-хвилинку в шоу одного актора. 26-річний хлопчина спаплюжив не лише гру, а й прізвище Маршала Радянського Союзу, що у роки Великої Вітчизняної війни наганяло жах на окупантів. Як більмо на оці були для арбітра дебютанти другої ліги, яких господарі почали «убивати» одразу зі стартовим свистком.

 

Невже футболісти «УкрАгроКому» такою ціною будуть торувати собі шлях «на олімп»? На все це горе-арбітр закривав очі. Не помітив він, як на 8-й хвилині захисник господарів Радевич «зламав» Обревка, який через кілька хвилин залишив футбольне поле. Не помітив, як двічі (ногою в живіт і в обличчя) на 14-й і 39-й хвилинах бив Зозулю Каліновський, не помітив, як на 31-й хвилині, після відмашки когось із аграріїв, змушений був залишити поле Фоміч, щоб змити з обличчя кров. Мабуть, сонце засліпило очі й на 12-й хвилині, коли Жуков зафіксував офсайд у Марченка, який опинився у вигідній позиції після передачі суперника!!! І зовсім незрозуміло чим керувався арбітр, коли на 27-й хвилині призначав стандарт у ворота гостей після того, як поблизу штрафного майданчика м’яч рукою зупинив форвард «УкрАгроКому»? Не зрозуміло за що в цьому епізоді побачив «гірчичник» Зозуля?

 

Що стосується вилучення Синьогуба? Перше попередження Олег отримав цілком справедливо, коли намагався відкрити рот, не погодившись із черговим «фокусом» арбітра. А ось друге, як люблять виражатися фахівці, Жуков «знайшов» уже через 8 хвилин… у моменті, коли гравці обох команд діяли абсолютно однаково, боролися за верховий м’яч. Постраждав лише Синьогуб (якби на той момент в Олега не було жовтої картки, то, стовідсотково, не було б і червоної). «Впоравшись» зі своїм завданням ще до перерви, рефері вклав «карт-бланш» у руки, а вірніше в ноги господарів, які майже півтора тайму перебували в чисельній більшості. Але, незважаючи ні на що, полтавці вистояли, кожен футболіст на високому рівні зіграв, як кажуть, «і за себе, і за того хлопця…». Підопічні Андрія Зав’ялова довели, що вони – КОМАНДА!

 

У перерві матчу знайшлися добрі люди, які повідомили бригаду арбітрів про те, що на офіційному сайті «УкрАгроКому» ведеться пряма онлайн відеотрансляція, що може бути їм не на користь. Можливо це (а може щось інше?) стало причиною того, що у другому таймі Жуков «попустив віжки». Харків’янин «не фартовий» для карлівчан, адже єдиної домашньої поразки (2:3) на першому етапі змагань вони зазнали від горностаївського «Миру» саме у грі, яку проводив цей арбітр. Цікаво, як оцінив роботу рефері інспектор матчу Сергій Михайлов із Бердянська?
                          
Гра

Що стосується самої гри, то полтавці вийшли в дещо оновленому складі, уперше в офіційному матчі на полі з’явилися Ігор Фоміч, Олександр Ничипорук, Дмитро Добрянський і Роман Масюк (останні двоє вийшли на заміну). Через чотири попередження пропускав гру капітан команди Максим Лубенець, з різних причин залишилися на лаві запасних гравці основного складу: Андрій Поляниця, Дмитро Плієв, Олександр Пономаренко.

 

У стартові хвилини матчу кілька небезпечних атак провели господарі. Вже на 4-й хвилині Ігор Вітів устиг перевести м’яч на кутовий після потужного удару з близької відстані Рябцева. Через дві хвилини помилився Зозуля, який віддавав м’яч своєму голкіперові, але надто слабо. Його перехопив Горобець, але Вітів знову розрядив ситуацію. З середини першого тайму гра вирівнялася. На 21-й хвилині полтавці провели небезпечну атаку – передачу з правого флангу Марченка ударом головою замикав Фоміч, але м’яч пролетів повз ворота. Ігор міг забити м’яч і «в роздягальню». Уже в компенсований арбітром час, метрів із 30-ти, потужного удару зі штрафного завдав Полуницький, голкіпер перед собою відбив м’яч, але на якусь мить форвард не встиг на добивання.

 

Після відпочинку активізувалися господарі, які намагалися «схилити чашу» на свою користь. На 57-й і 64-й хвилинах потужно, але неточно, били по воротах Горобець і Зайнчковський. Полтавці ж переважно захищалися, надійно у воротах діяв Вітів. На 69-й хвилині Ігор, вийшовши за межі штрафного майданчика, ногами вибив м’яча у нападаючого «УкрАгроКому», а на 82-й хвилині врятував свої ворота у, здавалося б, безнадійній ситуації. Найважчими, мабуть, були аж 5!!! компенсованих до другого тайму хвилин, але, проявивши характер, наші земляки вистояли. Цей поєдинок ще раз довів, що, як би не було важко, дебютанти готові до бою…

 

Наступну гру полтавці знову проведуть на виїзді. У суботу, 13 квітня, на них чекає команда «Мир» із Горностаївки, що на Херсонщині.      

Прес-служба ФК «Полтава-2-Карлівка»

Погода