Першість Полтавщини - 21-06-2011, 07:06 - sasa 244

Про горбате поле, ставок і водолазів…

Про горбате поле, ставок і водолазів…

У чемпіонаті області з футболу серед команд першої ліги (юнаки) після восьмого туру визначилася трійка лідерів, яка має по 19 очок. Але сьогодні ми розповімо про матч середняка з аутсайдером.                       

ФК «Пирятин» – ФК «Лубни» 3:0 (0:0).
Пирятин. 19 червня. Стадіон «Сирзаводу «Молочний шлях». Близько 50 глядачів. t +26˚C. 
Судді: О. Матяш, А. Сидоренко, В. Гогоць (усі – Полтава).                                     
ФК «Пирятин»: Брана (Олефіренко, 64), Атрощенко, Сергієнко, Любимий, Бохоня Д., Ростопіра (Тарасенко, 62), Цвікацький (Шовкопляс, 52), Сердюк, Барабаш (Бохоня А., 61), Міщенко (Шмиголь, 44), Безуглий.
ФК «Лубни»: Пилипенко, Корнієнко, Савлук, Христич, Голубченко (Пузиряка, 43), Карякін, Василенко, Баб’юк, Лозицький, Литовченко, Лапко (Олексюк, 59).
Голи: Сердюк (36), Міщенко (41), Безуглий (56).

Мені вперше цього сезону власними очима вдалося побачити гру оновленої юнацької команди ФК «Лубни». Що перше кинулося в очі ще при перегляді заявочного списку, це нявність у команди відразу п’яти (!!!) тренерів, які, здається, за штатним розкладом повинні були б піклуватися колективом. З них у подорожі до Пирятина та на самій грі був присутній лише Андрій Загоруйко, який давав хлопцям установку на гру. До речі, не він вважається основним тренером цих хлопців і тому, звичайно, не може певною мірою розцінювати їхні справжні можливості на полі. Інші ж тренери в цей самий час або десь судять, або хворіють, або просто не бажають відвідувати матчі юнаків, вважаючи це не дуже важливою справою. Але можливо для рівня теперішнього юнацького складу і такої уваги забагато. Не мені судити. А юнацька команда зараз в лубенців підібралася таки цікавенька і серед них теж є на кого звернути увагу. Кістяк команди складають хлопці 1994-95 років народження, але до ігор вже залучаються і більш молоді Василенко, Карякін, Олексюк. Карякін до цього матчу навіть встиг відзначитися голом у ворота «Локомотива» з Гребінки.

Не з кращого боку також вразив і стадіон у Пирятині. Звичайно, він не вважається головним у місті («Ювілейний» нині на реконструкції), але, зважаючи на те, що відразу після юнаків на цьому самому полі зійшлися лідери обласного чемпіонату, які ведуть запеклу боротьбу за лідерство, то матчі на таких аренах не прикрашають загальний рівень чемпіонату. Те, що поле нерівне та горбате, ще якось можна зрозуміти, бо в більшості команд області галявини не ідеальні. Але як можна зрозуміти, що навіть навколо поля неможливо просто пройти, щоб не посковзнувтися, а буквально у декількох метрах від поля розташований невеличкий ставок, з якого під час ігор декілька разів під виразний гомін глядачів місцеві школярі-«водолази» виловлювали м’ячі? Вже не кажучи про вільно почуваючих себе у цих місцях різних домашніх тварин. Про якісь умови для команд та глядачів тут взагалі не йдеться, за повної відсутністі таких (роздягалися гості на землі під відкритим небом, про душ могли тільки мріяти). Але все ж таки не навколо футбольні пристрасті головне для уболівальників – їх завжди цікавить сама гра.

 

\"\"

 

Почали гру лубенські юнаки, як на мене, непогано. Намагалися як кажуть «циплятися» за м’яча, хоча «плямистий» і не дуже підкорявся юним футболістам обох команд. Господарі, як і положено їм за статусом, більше атакували, але і ФК «Лубни» час від часу відповідав досить агресивно. Під кінець тайму гості навіть «осміліли» до того, що створили гарну атаку, під час якої на 28-й хвилині Ярослав Карякін і Костянтин Василенко у двох вийшли на воротаря пирятинців Брану, та гарний момент ними бездарно був загублений. ФК «Пирятин» майже відразу зреагував відповідно – гарний постріл зі штрафного під завісу першого тайму на 30-й хвилині закрутив капітан господарів Олег Сердюк, але м’яч пролетів над поперечиною воріт Пилипенка. Команди пішли на перерву так і не відкривши рахунок. Але те, що трапилося у другому таймі, якщо і можна було передбачати, але не з таким виразним малюнком гри. Гості просто явно почали поступатись невгамовним пирятинським наскокам, а після першого ж голу у ворота ФК «Лубни», який провів все той же Олег Сердюк, гості просто «попливли» і гра втратила останній інтерес будь для кого. Насолоду від неї отримували лише пирятинські нападники, які міцно тримали лубеців на їх половині поля, та малочисельні пирятинські уболівальники. В лубенців активним був Станіслав Лозицький, та цього виявилося дуже мало для хоч якого загального успіху. Юнаки ФК «Лубни» зазнали таким чином чергової, вже сьомої у сезоні поразки, і коли в них щось змінеться на краще, поки нікому не відомо.

 

Турнірна таблиця юнацьких складів на сьогодні має такий вигляд:

 

Назва команди

І

В

Н

П

М

О

1

Темп” Градизьк

8

6

1

1

35 : 7

19

2

Молодь – Школа-інтернат №1”

7

6

1

0

23 : 2

19

3

Псел” Гадяч

8

6

1

1

28 : 11

19

4

ДЮФШ ФК “Ворскла” Полтава

7

6

0

1

26 : 6

18

5

Колос” Кобеляки

8

6

0

2

29 : 11

18

6

ФК “Пирятин”

8

4

1

3

19 : 16

13

7

ФК “Миргород”

8

3

2

3

11 : 10

11

8

Локомотив” Гребінка

8

2

1

5

12 : 34

7

9

Колос” Дмитрівка

8

2

1

5

6 : 22

7

10

ФК “Лубни ”

8

1

0

7

8 : 26

3

11

Колос” Зіньків

8

1

0

7

3 : 21

3

12

ФК „Глобино”

8

0

0

8

3 : 37

0

 

Сергій КЛИКОВСЬКИЙ,

прес-служба ФК «Лубни»

Погода