Кубок Полтавщини - 17-04-2011, 11:04 - sasa 164

Продовжать боротьбу \”Псел\”, \”Рокита\” і дмитрівський \”Колос\”

Продовжать боротьбу \”Псел\”, \”Рокита\” і дмитрівський \”Колос\”

На футбольних полях Полтавщини трьома поєдинками продовжився цьогорічний розіграш Кубка області. Команди провели матчі-відповіді.

\”Псел\” (Гадяч) – ФК \”Лубни\” – 1:2 (1:1).
Михайленко 22 – Бараннік 20, Нечипоренко 61.
Псел: Цибулько, Негреєв, Скоропис, Кирилко, Баштовий, Безуглий, Михайленко, Ткаченко (Шийка), Грищенко (Кузуб), Бражник (Кійко), Сизьон.
Лубни: Макаренко, Макорін, Гришанович (Шоха), Величко, Загоруйко, Дубницький, Ковтун, Романенко (Морозенко), Бараннік, Хоменко, Порощай (Нечипоренко).
Судді: А. Сидоренко, А. Коваленко, А. Романенко (усі – Полтава).
Інспектор: В. Панченко (Диканька).
Гадяч. Стадіон \”Колос\”. 17 квітня. 400 глядачів.

Перший матч – 3:1.

Перший офіційний матч нового футбольного сезону зібрав у спортивному Гадячі численних уболівальників, які чекали на великий футбол. До них у гості завітав ФК \”Лубни\” з амбітним тренером Анатолієм Гришановичем, який народився у цьому місті і тут опановував \”ази футболу\” у місцевих тренерів. До того ж, обидві команди впродовж багатьох років демонстрували у грі між собою видовищний футбол, запеклу і цікаву боротьбу на футбольному полі. І саме у цьогорічному розіграші Кубка сліпий жереб на першому етапі звів два колективи зі славними кубковими традиціями. Лубенці з перших хвилин матчу прагнули реабілітуватися за прикру тижневу поразку 1:3 у рідних стінах. У середині першого тайму Василь Бараннік пройшов правим краєм поля і гарматним ударом вколотив м\’яча у самісіньку \”дев\’ятку\” – 1:0 повели гості. Але вже через дві хвилини зрівняв рахунок Андрій Михайленко. У другому таймі лубенці продовжували шукати щастя біля воріт господарів, але при численних голевих комбінаціях вони не зуміли відзначитися голами. Лише на 61 хвилині ударом зі штрафного нападник гостей Дмитро Нечипоренко, що вийшов на заміну, чудовим і точним ударом знову у \”дев\’ятку\” вивів лубенців вперед – 2:1. Щоб продовжити шанси на вихід до наступного етапу змагань ФК \”Лубни\” потрібно було забивати ще одного м\’яча, але футбольна фортуна цього дня була не на їх стороні. Зазначу лише одне: за матч гості тричі виходили \”сам на сам\” на воротаря господарів, але не зуміли вдало завершити стовідсоткові можливості відзначитися. У підсумку – 2:1 на користь команди \”Псел\”, який вийшов до наступного етапу кубкових баталій.

Щодо інших кубкових поєдинків, що пройшли на \”Вербну неділю\”, то відзначимо другу перемогу (перший матч 1:0) дмитрівського \”Колоса\” над дебютантом змагань ФК \”Фламінго\” (Комсомольськ). Цього разу підопічні Анатолія Базавлука перемогли своїх опонентів на штучному футбольному газоні стадіону \”Гірник\” – 2:0. Цікаво, що обидва м\’ячі у ворота господарів забив юний Павло Ракша (1993 року народження). Отже, \”Колос\” із Дмитрівки Кременчуцького району чекає вже у півфіналі сого суперника. Ним стане за жеребом переможець двобою \”Молодь- Школа-інтернат № 1\” (Полтава) – СК \”Полтава\”, який зустрінеться з володарем Кубка області-2010 \”Новим життям\” (Андріївка).

 Ще одне цікаве кубкове протистояння відбулося у Великобагачанському районі, де ФК \”Рокита\” приймав ФК \”Миргород\” (перший матч – 2:1). Вже на 4-й хвилині зустрічі Роман Семука після помилки юного миргородця відкрив рахунок. Потім на 70-й хвилині господарі подвоїли перевагу – відзначився Антон Ткаченко. А ось кінцівка поєдинку була на стороні гостей. Спочатку скоротив відставання миргородець Микола Дяченко, а за 10 хвилин до фінального свистка відкрив лік голам у новій команді колишній гравець ФК \”Велика Багачка\” Олександр Коломієць – 2:2. Як повідомив наставник ФК \”Миргород\” Микола Крамаренко, його підопічні Олександр Назаренко і Микола Дяченко втратили шанси відзначитися, не скориставшись виходами один на один із голкіпером господарів. У підсумку – бойова нічия, яка влаштувала ФК \”Рокита\”. Великобагачанці на наступному кубковому етапі зустрінуться з гадяцькою командою \”Псел\”.  

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода