Волейбол - 18-03-2010, 01:03 - Націоналіст 201

Прощальний матч «Полтавчанки»

Прощальний матч «Полтавчанки»
Матч полтавок проти білоцерківського «Спортліцей-Університету» не мав абсолютно ніякого турнірного значення для обох команд. Можливо, тому й вийшов він більше схожим на тренування й усі три партії пройшли за одним і тим же сценарієм: більш-менш рівна боротьба до першої технічної перерви, а далі волейболістки «Полтавчанки» методично нарощували перевагу в рахунку.
Перевага в класі полтавських дівчат була видна неозброєним оком. Та й рівень гри, який продемонстрував «Сапортліцей», був дещо нижчим від того, який був днем раніше у матчі проти «Медіки-ШВСМ». Можливо, вдалося взнаки те, що Валентина Наумчук дала пограти всім заявленим на матч волейболісткам. Стартовий склад «Полтавчанки» також змінився: цього разу в старті розпочала гру Аліна Нагорна, а місце ліберо замість Марти Щербак зайняла Ірина Петрушина. Надалі господарки грали практично без замін, що виглядає дещо дивно. При такій перевазі можна було дати шанс проявити себе Анастасії Котляренко, яка так і не дочекалася свого виходу на майданчик на лаві запасних.
Першу партію «Полтавчанка» виграла з рахунком 25:14, другу 25:13 і третю – 25:15. Останнє очко нашій команді принесла Катерина Слинько, після удару якої м’яч зачепив блок і вилетів в аут. Скоріш за все, це буде останнє очко, яке здобула команда в своїй нетривалій історії. «Полтавчанка» не виконала завдання на сезон (підвищення в класі), а тому спонсори не бачать сенсу працювати з командою далі. На даний момент команди вже фактично не існує. 
Нам же залишається подякувати дівчатам за сезон, який видався дещо неоднозначним. Вони зробили усе, що могли. Вище голови не стрибнеш і підсумкове шосте місце у вищій лізі залишається за «Полтавчанкою». Ну й сподіватися на краще: що все ж знайдуться в місті люди, небайдужі до спорту, які підставлять плече команді у скрутну хвилину. 
На майданчик у складі команд сьогодні виходили:
«Полтавчанка»: Нагорна, Гаврилова, Слинько, Важинська (капітан), Магерова, Петрушина (ліберо), Шванська.
«Спортліцей-Університет»: Дорошенко, Ващенко, Андрєєва, Баглай, Дельрос (ліберо), Малярчук, Мадзар, Батенко, Русначенко (капітан).
 
Погода