Матчі - 29-04-2023, 07:04 - admin 14213

Прикра нічия

У матчі проти «Руху» полтавці втратили перемогу на останній хвилині.
Прикра нічия

“Рух” (Львів) – “Ворскла” (Полтава) 1:1 (0:0)

Протокол матчу.

Після невиразного початку другого кола «Ворсклі» вдалося здобути три перемоги поспіль. Команда Віктора Скрипника почала потроху «оживати» і у Львів на зустріч з «Рухом» відправлялася в хорошому настрої.

Але не обійшлося без проблем. Через дискваліфікацію пропускав гру бразильський півзахисник Феліпе. Найбільші ж проблеми були в центрі захисту. Травми Чеснакова й Хрипчука змусили Віктора Скрипника скористатися послугами Сергія Яворського, пару якому в центрі захисту склав Василь Кравець. У цілому задня лінія полтавців провела не найгірший матч, але все зіпсувала остання хвилина.

До розв’язки ж йшла не надто цікава гра, в якій трохи краще виглядала «Ворскла». Полтавці частіше пробивали по воротам та подали більше кутових. Та й забили першими. На 56-й хвилині комбінація за участі Олійника, Кане та Степанюка призвела до того, що Руслан вийшов сам на сам з воротарем і встиг пробити в лівий нижній кут – 0:1.

Не можна сказати, що надалі «Ворскла» сіла до власних воріт і грала на утримання рахунку. Проте якихось аргументів для того, щоб зняти питання щодо переможця також не мала. Хоча можливості для контргри були: на флангах непогано почували себе Сефері та Кане. Ібрахім, до слова, провів, напевне, найкращий матч після повернення в команду.

Усе спокійно котилося до мінімальної перемоги «Ворскли». В останні хвилини «Рух» збився на верхові закидання ближче до штрафного майданчика суперника, одне з яких несподівано принесло результат. На 90-й хвилині Сергій Яворський не встиг за ривком Юрія Климчука й намагався завадити супернику пробити головою. Чисто зіграти у м’яч не вийшло: Сергій ногою зачепив голову суперника. Климчук намагався дограти епізод і таки пробив – виручив Ісенко. Втім, Козиряцький порушення правил ігнорувати не став і виніс максимально суворий вирок: пенальті й червона картка для Яворського. Одинадцятиметровий удар виконував сам Климчук і зробив це впевнено. Ісенко стрибнув у потрібний кут, але м’яч пішов на незручній висоті – 1:1.

«Ворскла» втрачає два очки й ділить 7-8 місце з ковалівським «Колосом». Далі по курсу – матч проти київського «Динамо».

Олександр Данник

Фото – Прес-служба УПЛ

Погода