Міні-футбол - 14-02-2011, 12:02 - sasa 170

Пухкий доробок Опухлого

Пухкий доробок Опухлого

Заключний день змагань попереднього етапу другої відкритої першості Миргородського району з футзалу, ясна річ, що й розподілив її учасників на тих, хто виборюватиме горішні місця або принаймні хоч формально до цього матиме стосунок(це перша вісімка), і тих, хто просто продовжуватиме грати в футбол без особливих амбіцій. Більшість колективів підгрупи «А»(с.Великі Сорочинці), окрім «Авангарду» з Яресьок (Шишацький район), який забронював собі місце в квартеті кращих, мали практичні й теоретичні шанси на потрапляння у групу, де розігруватимуться місця з 1 – го по 8 – ме. Навіть ФК «Миргород – Попівка», який ішов другим у турнірній таблиці, ще мусив доводити приналежність до елітної четвірки. Словом, інтрига в суперечці за «місце під сонцем» зберігалася, тим паче коли ішлося й про «золоті» очки, які здобувалися і на попередньому етапі.

Перший же поєдинок великосорочинської підгрупи перестеріг команду ФГ «Татарчук», яка йшла на 4-му місці в турнірній таблиці: щоб утриматися на жаданій позиції доведеться стрибати вище голови, бо поступилася господарям («Колосові) – 2:6, який фактично після цього успіху утверджувався в квартеті кращих. Отже, футзалісти ФГ «Татарчук» мусили ставити на коліна лідера («Авангард»), але знову програли – 0:5, а затим не змогли подолати «Промінь»(Білики) – 2:2, таким чином до «еліти» не пробившись. «Авангард» же розправився із ФК «Савинці» – 11:0, впевнено посівши чільне місце в своїй підгрупі. Потужно фінішував «Колос», взявши гору над «самим» ФК «Миргород – Попівка» – 4:3 і продемонструвавши, хто в їхньому селі перша команда: виграш у ЗОШ Великі Сорочинці – 9:1. Причому всі 9 голів забив Михайло Опухлий! Тож його гольовий доробок «опух» до 26 результативних ударів. 25 і 24 голи відповідно у набутку Олександра Назаренка і Миколи Дяченка (обидва – ФК «Миргород – Попівка»).
Несподівано в першій четвірці опинилися гості з ФК «Шишаки», обставивши ФК «Савинці» – 7:0, ФК «Кибинці» – 4:1 та звівши надважливий для своєї турнірної долі двобій із «Нивою»(Попівка) до нічиєї – 2:2. Останній колектив сенсаційно вибув із числа претендентів на загальну перемогу в першості, хоч і взяв 3 очки в дуелі з ФК «Савинці» – 5:3.

ФК «Миргород – Попівка» – «Промінь» – 12:0; ФК «Кибинці» – ЗОШ Великі Сорочинці – 2:7.

У підгрупі «Б» (с.Полив’яне) становище команд вже було ясним наполовину, бо СК «Петрівці» і «Старт» (Хомутець) завдання – мінімум виконали ще на третій день змагань, взявши всі 100% очок. Останнього ж дня виясняли, в кого буде більше «золотих», тобто набраних у зустрічах з командами першої четвірки. Торішній переможець такого ж розіграшу(СК «Петрівці») довів свою перевагу і цього разу – 5:3. Потім особливо не напружуючись забив юнакам із ДЮСШ «Колос» – «Агротех – Гарантія»(Комишня) 6 голів, пропустивши 4. «Старт» узагалі віддав гру комишнянам – 5:8, бо вона золотих очок не приносила, а місце в квартеті сильніших хомутецькі футзалісти завоювали ще минулого ігрового дня. Багато пропустили вихованці ДЮСШ «Колос» від «Хлібороба» (Шахворостівка), який не на жарт розігрався, – 3:12. На один гол більше шахворостівчани забили «Ветеранові»(Ромодан), жодного не пропустивши. Ясна річ, очкові «засіки» «Хлібороба» виявились солідними, так що його участь у пульці кращих заслужена. Увійшов до тієї вісімки і «Прогрес»(Сагайдак), перегравши «Ветерана»(Ромодан) – 5:1 і розійшовшись миром із земляками – баранівською «Нивою». Рахунок – 4:4 виводив «Прогрес» у перший фінал. Дві поразки від «Старта – «Ветерана» (Велика Багачка) – 3:4 і ФК «Ромодана» – 2:6 відкинули господарів (ЗОШ Полив’яне) углиб турнірної таблиці. ФК «Ромодан» був сильнішим у протистоянні зі «Стартом – Ветераном» – 7:4, але безвольно діяв проти баранівської «Ниви» – 1:6, хоч мав чудові шанси на продовження боротьби за престижне місце. Чемпіона (попівська «Нива») і екс – чемпіона (ФК «Ромодан») Миргородського району з класичного футболу спіткала лиха доля на паркеті. Вони «вийшли в тираж».

А перед у змаганні за перемогу в турнірі веде СК «Петрівці» із стовідсотковим «золотим» набутком – 9 очок. На два менше в «Авангарда», «Старт» і «Колос» мають по 6, по 3 – ФК «Миргород – Попівка» і «Хлібороб», ФК «Шишаки» – 1 очко, «Прогрес» – жодного. Ця фінальна група продовжить з’ясування стосунків 26 лютого в с.Полив’яному, а за місця з 9 по 20-те інша група боротиметься 19 і 20 лютого в Великих Сорочинцях.

Погода