Матчі - 21-10-2012, 03:10 - sasa 236

П\’ять штук для президента

П\’ять штук для президента

Полтавська команда досить легко розгромила відчайдушного аутсайдера запорізький \”Металург\”. Таким чином піднесла чудовий подарунок своєму президенту Олегу Бабаєва, який цього дня святкував свій день народження.

 

Ворскла – Металург Запоріжжя – 5:0

Протокол

 

\”Ворскла\” встановила клубний рекорд серед матчів у еліті – вперше команді підкорилася межа у п’ять сухих м’ячів. Випадковим співавтором, сам того не бажаючи, став запорізький \”Металург\”, який переживає явно не найкращі часи.

Кадрові питання внесли свої корективи у стартовий склад господарів. Свистун не міг розраховувати на Маркоскі (відбуває дискваліфікацію), Чічікова (вірусне захворювання), Курилова (ніяк не залікує травму), Янузі (вивих плеча), Лієтаву. Останній не вписується в ігрові схеми керманича і має підшукувати собі новий клуб.

У ворота став незмінний Долганський. Центр захисту був за Матвєєвим і Даллку. Албанець на цій позиції підвищує обороноздатність команди відразу на кілька рівнів. Місце справа зайняв Сапай, напроти нього розташувався збірник Селін. Якщо фланги півзахисту не викликали особливих питань (Кривошеєнко та Будник), то середина поля просто майоріла від постійних переміщень Безуса, Скляра, Краснопьорова та Чеснакова. Важко й назвати яскраво вираженого форварда в цьому варіанті складу.

Не пройшло і десяти хвилин від старту поєдинку, а на табло засвітилася одиничка. Даллку виконав довгу передачу на хід Кривошеєнку, а Іван, оцінивши положення голкіпера, несподівано м’яко закинув кулю за комірець Руденку. Дуже красивий за виконанням гол! Ще за п’ять обертів стрілки Безус мав подвоювати рахунок, та вихід сам-на-сам ліквідував голкіпер. Гості змогли відповісти тільки дальніми ударами Пісоцького та Воронкова, з якими без проблем впорався Долганський. Під завісу тайму міг оформляти дубль Кривошеєнко – знову кіпер рятує \”Металург\”, а вже у доданий час Селін отримав дуже тонкий пас між захисниками, вивалився на воротаря, але програв дуель Руденку, зміг вчасно виставити руки Віталій.

Друга половина гри розпочалася з територіальних претензій гостей. Та швидко вгамував усі надії Будник. Євген отримав зручний пас від Безуса і технічно вирішив питання на свою користь – 2:0! Ловити по такій грі запоріжцям було уже нічого. Хоча гості спробували. Долганський перевів у хрестовину потужний удар Матяжа зі штрафного, а потім заблокував дальній удар Каськова.

Настав час забивати Безусу. Роман відмінно диригував атаками своєї команди протягом матчу, а тут узяв ініціативу на себе, звільнився від опіки захисника і точно поклав кулю в кут – розгром. Та \”дев’ятці\” і цього було замало. На останніх хвилинах Руденко не впорався з навісом, м’яч підхопив Безус і чітко пробив по незахищених воротах – 4:0. Фінальну крапку поставив Громов. Невгамовний Безус вкотре пошив у дурні захисників і виклав пас на Артема, а юний форвард не залишив жодного шансу кинутому напризволяще захисниками голкіперу – \”Сідай, п’ять, давай щоденник!\”.

Відмінний подарунок президенту на День народження та запис в книгу історії клубу нового рекорду.

Варто відмітити уболівальників – порівняно численна аудиторія спостерігала за перипетіями гри безпосередньо на трибунах стадіону. Спочатку 8,5 тисяч на матчі з \”Іллічівцем\”, ненабагато менша кількість на поєдинку з відвертим аутсайдером. Загадкова полтавська душа, що зі скрипом відвідує матчі єврокубків і залюбки слідкує за рядовими матчами Прем’єр Ліги…

Додали цікавості фанати. Створивши ще один сектор поряд з офіційним домашнім, прихильники біло-зелених влаштували потужний акустичний тиск на гостей, та швидко втомились під теплим жовтневим сонечком. Відпочивши під кінець матчу, весело налаштовані господарі вирішили прогулятись на рандеву до місця дислокації фанів \”Металурга\”, які, напалившись піротехніки, радо вирушили назустріч пригодам, по дорозі ламаючи крісла. Завадили палкому вияву емоцій кілька співробітників спецпідрозділу. Давно не доводилось бачити на домашньому стадіоні таких щирих проявів почуттів від запеклих суперників.

5:0 – \”Ворскла\” покращує різницю забитих-пропущених і дає ще один поштовх механізму під назвою \”Металург\”, що невпинно летить до гостинного Першого дивізіону. А у Полтаві сьогодні свято. І хоч усі проблеми ще не вирішені і працювати є над чим, та подарунок від \”Ворскли\” був дуже приємним.

Віталій Сонікссон

Погода