Матчі - 03-10-2021, 09:10 - admin 2498

Рангел – починає, Тілль – закінчує

"Ворскла" в другому таймі дотискає "Інгулець".
Ворскла - Інгулець

“Ворскла” (Полтава) – “Інгулець” (Петрове) 3:0 (0:0)

Протокол матчу.

Велика перемога «Ворскли» над «Інгульцем» не повинна вводити в оману тих полтавських уболівальників, які не змогли на власні очі побачити матч.

Як мінімум у першому таймі команді Юрія Максимова було не солодко. Колективи з Кропивниччини, будь то «Зірка» чи «Інгулець», завжди вміли організувати хорошу оборону. Власне, цим підопічні Сергія Лавриненка в першому таймі успішно й займалися. «Ворсклі» було важко проходити насичену оборону суперника. Проте періодично якісь напівмоменти виникали. Так, з непоганих позицій пробивали головою спочатку Тамм, а потім Скляр. У обох випадках м’яч пролітав над поперечиною. Трохи не влучив у ворота й Олівьє Тілль.

Не можна сказати, що гості пішли в глуху оборону. При нагоді, хоч і невеликими силами, «Інгулець» переходив у контратаки. Й одного разу був дуже близьким до того, щоб відкрити рахунок. Полегенько намагався вивести сам на сам з Різником Сітала. Воротар ворсклян прочитав ситуацію й вчасно вийшов із воріт, звузивши кут обстрілу практично до нульового. Тому особливих шансів у нападника гостей забити в цьому моменті не було.

Як часто буває в таких матчах, гру розкрив гол. «Ворскла» довго шукала підходи до воріт Шуста і таки знайшла. На 66-й хвилині спрацювала зв’язка полтавських нападників Степанюк-Рангел. Руслан навісив на дальню стійку й Лукасу залишалося лише підставити голову й спрямувати м’яча в ворота – 1:0. «Інгулець» відповів небезпечним ударом Шарая. Різник у стрибку красиво нейтралізував небезпеку.

Далі своє слово сказав Олівьє Тілль. Півзахисник ворсклян продемонстрував високу індивідуальну майстерність, коли спочатку зльоту увігнав м’яча в ворота після пасу Пердути, а потім вразив праву «дев’ятку» після скидки від Рангела. 3:0 – перемога «Ворскли» з великим рахунком у що після першого тайму вірилося мало.

Тепер у полтавців попереду два непростих матчі. Спочатку команда Юрія Максимова завітає в гості до прямого конкурента в Олександрію, а потім прийме вдома «Шахтар». Ці зустрічі можуть стати ключовими в першому колі.

Олександр Данник  

Фото Прес-служби ФК “Ворскла”

Погода