Новини - 05-06-2011, 11:06 - sasa 163

Ірина Шевченко: дві медалі чемпіонату України і залік для збірної

Ірина Шевченко: дві медалі чемпіонату України і залік для збірної

У Ялті завершився чемпіонат України серед юнаків і дівчат (1994 р.н і молодших), одночасно з яким проходила міжнародна товариська зустріч легкоатлетичних юнацьких збірних Україна – Білорусь.

 

Але якщо білоруси приїхали до Криму своєю визначеною збірною, то залік до юніорської збірної України проводився по двох кращих спортсменах у кожному з видів легкоатлетичної програми. Полтавка Ірина Шевченко внесла до скарбниці збірної України 3 очка – наша землячка завоювала срібну медаль чемпіонату країни з бігу на 100 метрів. У фінальному забігу полтавка фінішувала з результатом – 12,49 секунди. Чемпіонці – Світлані Сіньовій з Черкас – Ірина програла лише 0,02 секунди. Напевно, такий підсумок виявився несподіваним для фахівців, адже у кваліфікації Ірина Шевченко показала абсолютно кращий результат серед усіх дівчат України, який не було перевершено навіть у фіналі – 12,38 секунди. Свою другу медаль – бронзову – Шевченко завоювала з бігу на 200 метрів, з результатом у фіналі – 25,49 секунди. 

 

У Ялті полтавець Артем Куцевол був близьким до \”бронзи\” з бігу на 400 метрів, показавши у кваліфікації 4-й результат серед усіх учасників – 50,49 сек. Та, на жаль, у фінальному забігу він не зміг покращити свій результат – 50,79 сек., з яким посів 5 місце у фіналі (4 місце серед українців). Єдиний фінал, у якому виступили два наші земляки Сергій Гончаренко та Ігор Топко (обидва – з Кременчука) – стрибки у довжину. Але й тут фінальні результати значно поступалися кваліфікаційним. Наприклад, у кваліфікації Гончаренко стрибнув на 6 метрів 67 сантиметрів, а у фіналі – на 6 м 50 см (9 місце). Топко у фіналі, напевно, не зміг \”підібрати\” розбіг – два заступи і результат – 4 м 07 см (12 місце). Також Ялта продемонструвала найближчу перспективу юніорської легкої атлетики Полтавщини. 15-річна Валерія Зіненко з Лубен не загубилася серед старших за неї на 2 роки суперниць і посіла високе 5-е місце з бігу на 3000 метрів (10 хвилин 17,80 секунди). Також 15-річна Алевтина Гулак з Кременчука – наймолодша серед учасниць легкоатлетичного семиборства – мужньо вела дводенну боротьбу і посіла 8 місце в чемпіонаті країни з багатоборства (3382 очка). Запам\’яталася і 16-річна Марина Самко з Пирятина, яка стала фіналісткою у штовханні ядра (10 місце серед українок), а у кваліфікації з метання диску ледь не \”дотягнула\” до фіналу (15 місце), повідомляє кореспондент \”ПС\” Ігор ЧЕРЧАТИЙ. 

Погода