- 30-05-2015, 09:05 - sasa 198

Рокита: п’ять матчів – п’ять перемог

Рокита: п’ять матчів – п’ять перемог

Сьогодні у трьох населених пунктах Полтавщини зіграні заключні матчі шостого туру чемпіонату області з футболу серед команд Вищої ліги. Цікаво, що в усіх поєдинках суперники отримали перемоги з мінімальними рахунками. Як і передбачалося, поєдинки були напруженими, видовищними та цікавими.

ФК «Глобине» – «Динамо» (Решетилівка) 1:0
У матчі переважали господарі поля, які створили не один гострий момент біля воріт динамівців. Не скористалися виходами «віч-на-віч» Олександр Міславський і Дмитро Куімов. А переможний гол своїй команді приніс влучний удар на 73 хвилині Андрія Місяйла. 1:0 заслужена перемога глобинців.

ФК «Рокита» – «Фламінго» (Комсомольськ) 1:0
Це був центральний матч не тільки цього туру, а, мабуть, і всього першого кола. У Рокиті зустрілися, гадаю, головні претенденти на цьогорічне чемпіонське звання. Можливо, на підсумковий результат цього поєдинку вплинув швидкий забитий м’яч вже на першій хвилині зустрічі – після пострілу з правого флангу господарів вдало підставив ногу Олександр Гребінюк – 1:0. Далі була маже рівна гра за невеликої переваги господарів. А що ж «Фламінго»? Гості прагнули хоча б зрівняти рахунок поєдинку, але саме цього дня у них не все виходило у завершенні атак – мабуть, вдалося нервове напруження цього поєдинку після швидкого голу господарів. А команда ФК «Рокита» з Великобагачанського району здійснила рекорд останніх років чемпіонату області: п’ять матчів – п’ять перемог на старті чемпіонату! Хто ж зупинить «Рокиту»?!

«Чайка» (Дейкалівка) – «Олімпія» (Савинці) 0:0
Гадаю, що після фінального свистка полтавського рефері Олега Дробітька результат цього матчу, мабуть, влаштував обидві команди. Гра була майже рівною, але спочатку більше шансів відкрити рахунок було у гостей. А наприкінці поєдинку вже господарі мали перевагу і при цьому втратили стовідсоткову нагоду перемогти у матчі: «сам-на-сам» з голкіпером миргородців на 85 хвилині вийшов Андрій Кальченко, але страж воріт гостей Володимир Цибулько був, як кажуть, «на висоті». Отже, нульова нічия.

Турнірне становище та календар >>>

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода