Інтерв'ю гравців, тренерів - 04-01-2013, 02:01 - sasa 180

Роман Безус: \”Блохін – дуже авторитетна людина\”

Роман Безус: \”Блохін –  дуже авторитетна людина\”

Ставши гравцем найтитулованішого клубу України, півзахисник Роман Безус вперше поспілкувався з динамівськими ЗМІ.

– Романе, напевно, емоції переповнюють вас, або спокійно сприйняли підписання контракту з «Динамо»?
– Емоції звичайно, присутні, але намагаюся їх не показувати (посміхається).

– Прийшовши до «Ворскли» в 2009-му році, вам достатньо швидко вдалося стати основним гравцем команди. Наскільки легко керівництво полтавчан вирішило розлучитися з вами зараз?
– Гадаю, це було нелегке рішення для президента, керівництва «Ворскли», адже переговори тривали, наскільки я знаю, близько року. Розумію, що, розлучившись зі мною та Женею Селіним, полтавчанам буде непросто надалі. Але я буду продовжувати переживати за них, адже там у мене залишилося багато друзів, а час, проведений у «Ворсклі», буду згадувати з теплотою. Хочу приїхати до Полтави, щоб попрощатися з партнерами по команді та вболівальниками.

– Чутки про ваш перехід до «Динамо» ширилися ще влітку, але, залишившись у «Ворсклі», восени у складі «зелено-білих» ви відіграли на високому рівні. Значить, залишитися в Полтаві було правильним рішенням з вашого боку?
– Перш за все, я не можу назвати останні півроку найкращими за часів виступу у «Ворсклі». Дуже успішним для мене був минулий сезон, величезний досвід вдалося отримати в груповому турнірі Лізі Європи… Не сперечаюся, що осінь 2012-го, проведена в Полтаві, пішла мені на користь, але, з іншого боку, якби я перейшов до «Динамо» влітку, я би, можливо, отримав шанс зіграти в Лізі чемпіонів.

– Що побажали керівники «Ворскли»?
– Звичайно, успіхів, стабільної ігрової практики, щоб продовжував зростати в професійному плані.

– Перед тим, як переходити до «Динамо», радився з рідними, близькими?
– Звичайно, радився з батьком, думка якого дуже важлива для мене, і він підтримав моє рішення. Мама також дуже зраділа. А з дружиною я навіть приїхав до Києва для підписання контракту (посміхається).

– Чи знайомі з кимось з гравців «Динамо»?
– Підтримую зв’язок із Максимом Ковалем – коли виступали за молодіжну збірну, навіть мешкали з ним в одній кімнаті під час заїздів. Переважно спілкуюся з хлопцями, з якими перетиналися у збірній, – тими ж Ярмоленком, Хачеріді, Богдановим, Гармашем.

– Олег Блохін оголосив так звану «реконструкцію» в команді. Як вважаєте, це плюс для вас, адже, по суті, адаптацію доведеться проходити всім гравцям, які є в наявності у головного тренера?
– Погоджуюсь із вами. У «Динамо» зараз багато молодих гравців, і, гадаю, ми всі зможемо об’єднатися заради однієї мети.

– Кого бачите головними конкурентами в боротьбі за місце в основному складі?
– Чесно кажучи, поки навіть не замислювався над цим. Усе буде залежати виключно від мене.

– Останнім часом вас регулярно викликали до розташування збірної України, за яку ви провели вже три матчі. Яке враження справив на вас Олег Блохін за той час, що вам вдалося попрацювати під його керівництвом?
– Олег Володимирович – дуже авторитетна, впевнена в собі людина, здатна вселити це почуття своїм підопічним. Але найголовніше, що коли збірною керував Блохін, то команда давала результат, тому і його роботу необхідно оцінювати виключно позитивно.

– Дев’ятий номер, під яким ви виступали у «Ворсклі», в «Динамо» зайнятий. Уже вирішили, на якому номері зупинете свій вибір?
– Звичайно, спочатку поцікавлюся в Андрія Ярмоленка – можливо, він поступиться мені № 9 (сміється). Але, гадаю, доведеться все ж обирати з тих номерів, які будуть вільними.

www.fcdynamo.kiev.ua

Погода