Інтерв'ю гравців, тренерів - 18-08-2012, 09:08 - sasa 185

Роман Безус: \”Перед уболівальниками ми в боргу\”

Роман Безус: \”Перед уболівальниками ми в боргу\”

Порадувати вибагливу полтавську публіку у матчі з \”Динамо\” господарі поля спробують під керівництвом нового наставника – Сергія Свистуна. І хоча найгірший дебют на такому рівні придумати складно, виконуючий обов\’язки головного тренера «Ворскли» в інтерв\’ю газеті «Команді» зізнався, що воно, може, й на краще. Мовляв, відразу побачимо, хто чого вартий.

А доводити в цей вечір ворсклянам дійсно дещо доведеться. Особливо окремим гравцям, і зокрема – Роману Безусу, який непогано вийшов на заміну в останньому матчі збірної України, але не показував при цьому стабільної гри на старті сезону в своєму клубі.

– Романе, як настрій?
– Зізнатися, хороших емоцій після поєдинку за збірну додалося.

– На цей раз твій візит в національну команду вийшов більш вдалим?
– Якщо судити тільки по своїй грі, то, мабуть, так воно і є. А якщо з точки зору командного результату, то восени, коли мене викликали, збірна України провела яскравий матч з Німеччиною, а потім обіграла Австрію.

– Чехам ти мало не забив п\’ятою. Зізнайся, бив по воротах чи віддавав пас?
– А я й сам не знаю (посміхається). Ігрова ситуація склалася так, що прийняв саме таке рішення. Не можу сказати, що бачив партнера чи був упевнений, що м\’яч може потрапити в площину воріт. Все було інтуїтивно.

– Тренер залишився задоволений?

– Загалом-то, так. Команда показала непоганий футбол. А те, що не забили, так це можна пояснити молодістю. Головне, що грали добре, а удача нехай прийде в офіційних зустрічах.

– Поки ти перебував у збірній, у «Ворсклі» змінили наставника. Міг припустити такий розвиток подій?
– Зізнатися, про це не думав. Хотів трохи відволіктися від клубних проблем.

– Що відбувається з командою?
– Не знаю. Звичайно, позначилася зміна тренера. Нам було важко перебудуватися, адже ми дуже довго працювали в одному ключі, а потім почали працювати по-іншому. Хоча футболісти залишилися ті ж. І грати вони начебто вміють. З одного боку, потрібно було якийсь час, щоб звикнути до нових вимог, а з іншого – 14-е місце в таблиці…

– Як можеш оцінити свою гру на старті сезону?
– Так само, як і всі. Пишатися мені поки нічим.

– Позначилася епопея з можливим переходом в «Динамо»?
– Може бути. Але це не головна причина. У перших матчах, мабуть, це заважало, а потім – ні. Ми все обговорили з керівниками і поставили в цьому питанні крапку. Я – гравець «Ворскли», і всі мої думки зараз тільки про цей клуб. Думаю, мені є що доводити у Полтаві. Адже якщо я буду погано грати за свою команду, то не потраплю в збірну. А це – мрія будь-якого футболіста.

– З новим наставником ворсклян добре знайомий?
– Безумовно. Під керівництвом Сергія Свистуна я робив свої перші кроки у професійному футболі, коли грав за «Кремінь». Грав у нього і в «дублі» «Ворскли». У Полтаву ми взагалі перебралися одночасно.

– Як тобі нинішнє «Динамо»?
– А як можна оцінити гру команди, яка перемогла у всіх семи поєдинках сезону? Кияни добре зміцнили склад, у них багато кваліфікованих виконавців.

– Динамівці можуть тримати в умі «Боруссію»?
– Вони триматимуть на думці три очки в турнірній таблиці. І так вони напевно роблять кожного туру. Втім, це не наші проблеми. У нас вистачає своїх, і з ними потрібно розібратися якнайшвидше. Перед уболівальниками ми в боргу, а їх на матчі з «Динамо» повинно зібратися чимало. Загалом, ми не маємо права підвезти своїх прихильників. Відступати вже нікуди…

Погода