Аматори - 17-02-2016, 10:02 - sasa 862

Роман Кірпіченко – кращий футболіст Лубен-2015

Роман Кірпіченко – кращий футболіст Лубен-2015

У Лубнах завершився міський референдум на визначення кращого футболіста міста 2015 року. Зазвичай, опитування проводили редакція обласного тижневика “Вісник” і дирекція комунального стадіону “Центральний”.

Референдум на визначення кращого футбольного гравця міста за підсумками його виступів у протягом сезону у тисячолітніх спортивних Лубнах проводиться вже У дван7адцятй раз (започаткував автор цих рядків). Нагадаємо, що лауреатами референдуму ставали: 2003 рік – Павло Куций, 2004 – Костянтин Шеремет, 2005 – Сергій Гайдук, 2006 – Ігор Юрченко, 2007 – Андрій Герасименко, 2008 – Андрій Загоруйко, 2009 – Андрій Загоруйко, 2010 – Володимир Величко, 2011 – Юрій Хоменко, 2012 – Марк Гришанович, 2013 – Владислав Петришин, 2014 – Ігор Морозюк.

Опитування проводилось серед фахівців спорту, тренерів, спортсменів та уболівальників, в результаті якого і визначився лауреат звання “Кращий футболіст міста-2015”. Потрібно було вказати трійку кращих гравців (І місце – 3 очки, ІІ – 2 очки і ІІІ – 1очко). Отже, за підсумками референдуму найбільше очок (46) набрав півзахисник команди “Зеніт” (Лубни) Роман Кірпіченко, який і став кращим футболістом минулого року. Друге місце посів півзахисник ФК “Лубни” Ігор Реутов (39 очок), а третім став гравець ФК “Лубни” камерунець Сіріл Дземку (31 очко). Також,  окрім вищезгаданих гравців в опитуванні до трійки кращих потрапляли імена лубенських футболістів – Андрія Загоруйка, Євгена Четверікова, Павла Куцого, Ігоря Морозюка, Сергія Сергієнка, Олексія Гуловича.

Зазначимо, що саме впевнена гра у всіх позиціях на футбольному полі (останній захисник, півзахисник, нападник) вивела Романа Кірпіченка на перше місце цьогорічного рейтингу. Адже він продемонстрував свої кращі футбольні здібності у минулому чемпіонаті області за лубенську команду “Зеніт”. До речі, нагадаємо, що саме Роман Кірпіченко буде гравцем єдиної лубенської команди у черговому чемпіонаті області-2016. Як повідомив сам Роман Кірпіченко, “гру мільйонів” він поважає і любить за те,  що футбол – найкращий і найвидовищніший вид спорту у всьому світі. А приз від головного редактора щотижневика “Вісник” Людмили Бірюкової лауреат отримає на першому офіційному домашньому поєдинку ФК “Лубни” у рамках чемпіонату-2016 або у розіграші цьогорічного Кубка області.

Візитна картка лауреата: Роман Кірпіченко. Народився 30 липня 1989 року у Пирятині. Амплуа: півзахисник. Вихованець Пирятинської ДЮСШ (тренер Сергій Плетінь). Навчався у Полтавській  ДЮСШ “Молодь”, де першим тренером був Сергій Ліпчанський. Далі у команді “Молодь” (Полтава), де тренером був відомий Олександр Єжаков. Грав у складі команд: “Молодь” (Полтава), ФК “Пирятин”, “Фортуна” (Кейбалівка) Пирятинського району. З 2013 року – гравець ФК “Зеніт” (Калайдинці) і “Зеніт” (Лубни). Друзі: Максим Даценко, Валентин Шевченко, Дмитро Панченко. Хоббі: рибалка, більярд. Одружений: дружина – Катерина і син Мирослав.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода