Новини - 24-02-2019, 09:02 - admin 1113

Розгром по-львівськи

«Ворскла» зазнає нищівної поразки на своєму полі від «Карпат».
Розгром по-львівськи

Якщо хтось із полтавських уболівальників  і міг уявити найгірший сценарій для «Ворскли» в матчі проти «Карпат», то спрогнозувати саме такий розвиток подій було складно.

Полтавці зазнали розгромної поразки з рахунком 0:4. Так, можливо, рахунок повністю й не відповідає тому, що відбувалося на полі. У футболі так буває, що одна команда реалізовує всі свої моменти. Але справа в тому, що моменти біля воріт суперника «Ворскла» почала створювати вже при рахунку 0:3. До цього ж полтавці серйозно не турбували Кучинського взагалі.

Перед матчем здивував стартовий склад «Ворскли». На поле через перебір жовтих карток не зміг вийти Чижов. А капітан команди Чеснаков уже після зборів у Туреччині травмувався. Тому місце в центрі захисту поруч з Даллку зайняв гравець дубля Тарадуда. Не побачили вболівальники з перших хвилин також Павла Ребенка й Юрія Коломойця. Замість них на поле вийшли Кане й Карека.

Матч розпочався звично для української Прем’єр-Ліги. Команди пристосовувалися до весняного газону й боролися за центр поля. Хороший удар метрів з вісімнадцяти записав до свого активу Васін. Гравцю ворсклян не вистачило зовсім трохи, щоб вразити праву «дев’ятку». А ось «Карпати» використали вже перший свій шанс. На 25-й хвилині Ді Франко виявився найбільш розторопним у штрафному майданчику суперника й реалізував простріл з лівого флангу – 0:1. До кінця тайму згадати щось варте уваги важко.

А ось по перерві відбувся бенефіс львів’янина Мар’яна Шведа. На 52-й хвилині Костянтин Труханов призначив пенальті в ворота «Ворскли». Гравці нашої команди доводили, що падіння львів’янина у штрафному майданчику відбулося без їх участі, але марно. Шуст вгадав напрямок удару, але Швед виконав все бездоганно – 0:2.

Не встигли полтавці прийти до тями, як рахунок став уже 0:3. На цей раз Мар’ян Швед вразив ворота Шуста з меж штрафного майданчика. Василь Сачко спробував змінити хід подій в грі й випустив на поле новобранця Шехіча, Коломойця й Ребенка. Господарі нарешті перехопили ініціативу й мали нагоди «розмочити» рахунок. Хороший удар головою Артура під поперечину нейтралізував Кучинський. Справився воротар львів’ян і з небезпечним ударом Коломойця. Не допоміг полтавцям відзначитися навіть пенальті, призначений за падіння в штрафному майданчику Скляра. До м’яча підійшов Карека й пробив у небеса…

А вже у доданий час Мар’ян Швед оформив хет-трик, пошивши в дурні полтавську оборону й воротаря. 0:4 – гучний ляпас для «Ворскли» у першій офіційній грі 2019 року.  Ця поразка, звісно, погіршила шанси полтавців на потрапляння до першої шістки, але все й надалі залежить лише від підопічних Василя Сачка. Хоча з такою грою претендувати на щось серйозне навіть у Прем’єр-лізі дуже складно.

«Ворскла» – «Карпати» – 0:4

«Ворскла»: Шуст, Пердута, Скляр, Шарпар, Карека, Кобахідзе (Шехіч, 54), Даллку, Тарадуда, Кане, Артур (Ребенок, 78), Васін (Коломоєць, 65).

«Карпати»: Кучинський, Сандохадзе, Папа, Мегреміч, М’якушко, Гуцуляк (Слива, 89), Кльоц, Онгла, Ді Франко (Йода, 86), Швед, Дебелко (Понде, 76).

На 85-й хвилині Карека не забив пенальті (мимо).

Голи:  Ді Франко (25), Швед (52, з пенальті; 55; 90+1).

Попереджені: Тарадуда (47), Скляр (73), Шехіч (85), Коломоєць (89) – Дебелко (7), Гуцуляк (60), Ді Франко (71), Папа (85).

Фото: vorskla.com.ua

Олександр Данник

Погода