Аматори - 03-11-2009, 11:11 - sasa 199

\”Розсошенці\”!

\”Розсошенці\”!

Чемпіонат обласного центру завершився блискучою перемогою ФК \”Розсошенці\” – єдиного колективу, який на турнірному шляху не зазнав жодної поразки. Чи несподіваний тріумф колективу з передмістя Полтави? Ні, адже \”Розсошенці\” (керівники клубу – Сергій Свириденко і Руслан Мокляк) в усіх турнірах, у яких беруть участь – на провідних ролях. Головний тренер чемпіонів, знаменитий у минулому футболіст Вазген Манасян пріоритетним завданням вважав саме перемогу в першості міста, тому першістю району довелося жертвувати – там команда, нагадаємо, фінішувала другою. Кістяк \”Розсошенців\” складають відомі футболісти, які паралельно виступають в обласній першості у складі \”Великої Багачки\” – Федорішин, Калюжний, Миколаєнко, Касьян, Таран, Ященко. Багато зробив для команди син головного тренера, відмінний бомбардир Арсен Манасян. Не зрозуміло лише, чому безсумнівний талант 22-річного форварда й досі не знадобився полтавським командам вищого рівня, які тільки те й роблять, що скаржаться на нестачу забивних гравців. От і Манасян-молодший, не дочекавшись запрошення від полтавських суперклубів, підписав контракт зі столичним ЦСКА, а коли знаменитий клуб через брак коштів припинив своє існування, разом із багатьма іншими \”армійцями\” перебрався до Рівного, де нині забиває за \”Верес\”.

Багаторазові чемпіони Полтави – команда ветеранів \”Зоря-Ворскла\” цього року фінішувала другою, відставши від чемпіона на сім очок. Ключовим для ветеранів став матч другого кола, який \”зоряни\” програли \”Розсошенцям\” із рахунком 0:4. Разом із зірками – Іваном Шарієм, Ігорем Кисловим, Сергієм Лукашем, Андрієм Матюхою, на поле виходили і юні вихованці полтавського спортінтернату, яких Юрій Мармач із задоволенням залучав до поєдинків команди. Великий внесок у розвиток аматорського футболу Полтави вносить граючий президент \”Зорі-Ворскли\” Ігор Леонідович Чубарь.

Третіми фінішували \”Далекі острови\” (тренер В’ячеслав Ткач), яким в останньому турі піднятися вище завадив багатообіцяючий дебютант першості – \”Імпульс\”. Команда граючого тренера Валентина Піддубного стала справжньою \”грозою авторитетів\”, адже жодній із команд першої четвірки не вдалося взяти максимум очок у поєдинках проти неї! Якби \”Імпульс\” не втрачав очки \”на рівному місці\” – проти \”Левади\” та \”Нашої Марки\”, якби трохи прихильнішими до новачків були арбітри і Фортуна, ця команда могла би бути значно вище у підсумковій таблиці. Всі ці колективи разом із стабільно якісним та сильним \”Зенітом\” Олександра Супруна й складають так звану \”велику п\’ятірку\” полтавського аматорського футболу, його найкращі сили.

Погода